Nyt tärähti – Jari Ketomaa palaa rallin SM-sarjaan!

Jari Ketomaa ajaa Hyundailla rallin SM-sarjassa. Kuva: Jani Salonen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja on saanut jälleen uuden mielenkiintoisen nimen osallistujalistalleen. Hyundai i20 R5 -autoilla operoiva Rallybaron on solminut kuljettajasopimuksen kokeneen Jari Ketomaan kanssa. 

Rallin SM- sarjassa mikkeliläiskuski tekee comebackin ja odotukset ovat ymmärrettävästi korkealla.  Vaikka ykköskuljettajan viitta tiimin sisällä lasketaan Ketomaan harteille, ei kokenut kilpailija siitä hätkähdä.

– Tiimin tahtotila on korkealla ja toimintaa on rakennettu ammattilaisten varaan, joten se tarjoaa loistavat resurssit yhteistyöhön. Omalta osaltani tuon tiimin käyttöön kokemusta sekä tietotaitoa ja näitä hyödyntämällä käsissä on voittaja-auto. Siitä ei ole epäilystäkään, toteaa Ketomaa sopimuksensa taustoista verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa.

Ketomaan meriittilista on vaikuttava ja sieltä löytyy muun muassa Rallin SM-titteli vuodelta 2009. Tämän lisäksi mies on pitkän uransa aikana nähty niin WRC- kuin R5-autojen ratissa. Tätä kokemusta tullaan hyödyntämään myös Hyundai Motorsport Customer Racingin toimesta, sillä Suomessa Rallybaron toimii asiakaskilpailutoiminnan virallisena yhteistyökumppanina.

Rallybaronin tiimipäällikkö Antti Leinonen katsoo Ketomaan kiinnittämistä tiimin palvelukseen kruununa pitkäjänteiselle työlle.

– Sopimus on merkittävä tekijä toimintamme vahvistamisessa. Olemme olleet nyt vajaan vuoden ajan Hyundain kanssa mukana rallin SM- sarjassa ja kyseinen aika oli opettavaista sanan todellisessa merkityksessä. Oma näkemys kokemuksen tärkeydestä toiminnan kehittämiseksi vahvistui ja katse kääntyi Ketomaan suuntaan.

– Lopputuloksena syntyi kuljettajasopimus hänen kanssaan. Pidän sitä erittäin merkittävänä koko toimintamme kannalta, koska olemme nyt panostaneet autojemme parissa työskenteleviin mekaanikoihin erityisen paljon. Vuorovaikutuksessa ammattikuljettajan kanssa tapahtuu varmasti kehitystyötä joka palvelee kokonaisuutta, toteaa Leinonen.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat