Nyt sitä voidaan pitää varmana – suomalaisesta rallitoivosta tulee Toyotan mies!

Sami Pajaria on viety huhuissa Toyotan uuden Rally2-auton rattiin. Nyt nuo huhut ovat toteutuneet.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota on suorittanut tällä viikolla Rally2-luokituksen autollaan testejä Ranskan Alpeilla, missä se on simuloinut tavallista MM-ralliviikkoa: alkuviikosta testataan ja viikonloppuna ajetaan rallissa. Tulevana viikonloppuna Toyotan Rally2-ajokki nähdään Ranskassa Devoluyn talvirallissa nolla-autona.

Ranskalaiskuljettaja Stephane Lefebvre ajoi maanantaina Toyota GR Yaris Rally2 -autolla, mutta tiistaina oli Pajarin vuoro hypätä uutukaisen puikkoihin.

Testipätkän varteen löytäneet rallifanit ikuistivat Pajarin kuviin ja videoihin, joita on julkaistu muun muassa YouTubessa ja Instagramissa.

Jos upotus ei näy alla, voit katsoa videon täältä.

Jos upotus ei näy alla, voit katsoa kuvat täältä.

Toyota on kehittänyt viime vuodesta lähtien asiakaskäyttöön tulevaa Rally2-autoaan, jolla voi ajaa muun muassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Kilpuri on määrä luokitella ennen ensi kautta ja sen virallinen MM-debyytti tapahtuu tammikuussa Monte Carlon MM-rallissa.

Toyota ei ajata omaa WRC2-tallia MM-sarjassa, vaan se pelkästään myy autoja eteenpäin yksityistiimeille. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on arvioinut aiemmin, että Montessa saatetaan nähdä jopa viisi japanilaisvalmistajan uutta menopeliä.

Tiettävästi suomalaistiimi Printsportin on tarkoitus ajattaa Pajaria ensi kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Asiaa ei ole vielä virallisesti vahvistettu.

Pajari, 22, sijoittui tänä vuonna WRC2-luokassa seitsemänneksi Toksport-tallin Skodalla. Lahtelainen saavutti luokkavoiton Suomen MM-rallissa elokuussa.

Pajari pääsee Toyotan Rally2-autolla vauhtiin myös viikonloppuna, sillä hän saa hoitaakseen nolla-auton tehtävät Devoluyn asvalttikisassa.

Lue myös: Rallitähti yhdistettiin Toyotan kilpuriin – nyt taustajoukot toppuuttelevat

Lue myös nämä