Joko Teemu Sunisen WRC-sopimus on tehty? Näin kommentoi tallipomo

Teemu Sunisen salatestit Keski-Suomessa Hyundain Rally1-auton ratissa olivat monen mielestä vahvistus, että suomalaiskuski saa korealaisvalmistajalta sopimuksen.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai tarvitsee kuljettajan Viron ja Suomen rallien kaltaisiin nopeisiin sorakisoihin. Irlantilaiskuljettaja Craig Breenin piti ajaa nopeat rallit Hyundain kolmannessa tehdastallin autossa, mutta mies menehtyi traagisesti testionnettomuudessa huhtikuussa.

Espanjalaiskonkari Dani Sordo ajoi kolmatta Hyundai i20 N Rally1 -autoa Portugalissa ja on mukana myös ensi viikon Sardinian sekä juhannuksena ajettavassa Kenian MM-rallissa. Sordo ei kuitenkaan ole kilpailukykyisin nopeissa sorakisoissa.

Suninen testasi torstaina Hyundain Rally1-hybridikilpuria ja jatkoi testaamista myös tänään perjantaina. Huhujen mukaan myös muiden ehdokkaiden piti testata Hyundaita tällä viikolla, mutta vain Suninen on nähty vakituisten kuskien Esapekka Lapin ja Thierry Neuvillen lisäksi testipätkällä.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul ei kuitenkaan suostunut vielä vahvistamaan suomalaisen sopimusta.

–  Voimme vahvistaa, että Teemu testaa Suomessa Hyundain i20 N Rally1 -autolla. Hänellä on paljon tietotaitoa sen tyyppisistä teistä. On luonnollista, että annamme hänelle aikaa ratissa, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla kehittää autoamme, Abiteboul kertoo Dirtfish-sivustolla.

– Teemu on osa sitä kuskijoukkoa, jotka voimme kutsuta testaamaan, koska hänellä on ohjelma meidän WRC2:ssa. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Teemu testaa, sillä on hän ollut aiemminkin mukana kehitystesteissä, Abiteboul jatkaa viitaten Sunisen testeihin viime kaudella.

Ranskalainen tiimipomo toki myöntää, että Suninen on ehdokas ajopestiin tehdastallissa.

– Tiedämme, että on paljon huhuja sen suhteen, kuka ajaa kolmatta autoamme loppukaudesta. Teemu on tietenkin yksi niistä kuskeista, joita harkitsemme. Emme ole kuitenkaan vielä siinä vaiheessa, että voisimme vahvistaa mitään.

Testeistä Suninen matkustaa suoraan Sardiniaan, jossa mies ajaa Hyundain WRC2-luokan autolla.

Katso lyhyt videoklippi Sunisen testeistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat