Rallin SM-sarjan yllättäjä sai päivityksiä autoonsa

Benjamin Korhola lähtee hakemaan kovaa tulosta rallin SM-sarjan kesäkauden avauskisasta.
Benjamin Korhola ja Sebastian Virtanen
Benjamin Korhola (oik.) ja Sebastian Virtanen. Kuva: Pmedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kesäkausi käynnistyy perjantai-iltana, kun Turun ympäristössä järjestettävässä Länsirannikon SM-rallissa ajetaan ensimmäiset erikoiskokeet.

Korhola starttaa kilpailuun SM1-luokan kakkossijalta. Talvikauden kolmessa rallissa Korhola, 21, ajoi kahdesti palkintokorokkeelle. Korhola yllätti positiivisesti alkukaudella, sillä hän ajaa vasta ensimmäistä vuottaan SM-sarjan pääluokassa.

Talvikauden jälkeen huoltotiimi on käynyt Korholan auton huolellisesti läpi, ja samalla ajokki sai odotettuja päivityksiä. Korhola ja kartanlukija Sebastian Virtanen pääsivät ajamaan ensimmäiset testikilometrit soralla Hyundai i20 N Rally2 -autollaan muutama viikko sitten.

Pacco Motorsport -tiimissä ajava Korhola on aikaisempina vuosina kilpaillut Turun seudulla, mutta nyt hänellä on edessään ensimmäinen sorakilpailu Rally2 -autolla.

– Huipputiimin ja -kartturin avulla uskon, että pystymme ajamaan hyvän tuloksen, kun saamme säädettyä auton iskuun seuraavissa testeissä vielä juuri ennen kilpailua, Korhola ennakoi tiedotteessaan.

Länsirannikon SM-ralli käynnistyy hieman erikoisemmilla erikoiskokeilla perjantai-iltana.

– Perjantain erikoiskokeet sisältävät myös asvalttipintaa ja sellaiset ovat aina mielenkiintoisia ajaa. Lauantainakin näyttää löytyvän jo osittain aiemmilta vuosilta tuttuja baanoja, joita on mukava laskea menemään. Pyritään olemaan hereillä ja mukana kärkitaistelussa heti alusta asti, kartanlukija Virtanen kertoo.

Lauantaina kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta soralla. Kilpailu päättyy lauantai-iltana.

Lue myös nämä