Norjalaiskuski palaa MM-rallin ykköstasolle yli neljän vuoden tauon jälkeen – ”Olemme taistelleet tosi rajusti”

Norjalaiskuski Andreas Mikkelsenin kärsivällisyys palkittiin.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikkelsen pullahti ulos Hyundain WRC-tallista kauden 2019 jälkeen, eikä sen jälkeen ole saanut yhden yhtä näyttöpaikkaa rallin MM-sarjan ykköstasolla. Norjalainen on voittanut kaksi kertaa WRC2-tittelin ja kertaalleen rallin EM-sarjan.

Kärsivällinen odotus ja tasaiset näytöt vuodesta toiseen saivat vihdoin palkintonsa keskiviikkona, kun Hyundai kertoi Mikkelsenin jakavan Hyundain WRC-tallin kolmatta Rally1-autoa ensi kaudella yhdessä Dani Sordon ja Esapekka Lapin kanssa.

– Olen erittäin innoissani, että voin palata rallin ykköstasolle Hyundai Motorsportin kanssa. Vuodesta 2019 lähtien olemme taistelleet tosi rajusti, että pääsisimme takaisin, Mikkelsen hehkuttaa.

– Siitä olen erityisen iloinen, että paluu tapahtuu juuri Hyundailla.

Vaikka Mikkelsen on ajanut joka vuosi paljon, antaa hän paljon tasoitusta kuskeille, jotka ovat käskyttäneet Rally1-kalustoa jo parin vuoden ajan. 34-vuotias MM-rallivoittaja ei kuitenkaan lähde kumartelemaan kuvia.

– Meillä on iso mahdollisuus edessämme ja siihen pitää tarttua molemmin käsin ja siitä on otettava kaikki irti, Mikkelsen paaluttaa.

– Haluan kiittää Hyundaista luottamuksesta. Annamme joka kerta kaikkemme ja teemme parhaamme, jotta saavutamme yhdessä kovat tavoitteemme, jotka olemme kaudelle 2024 asettaneet.

Rallin MM-kausi 2024 starttaa tammikuussa legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla. Mikkelsen saattaa päästä tositoimiin heti avauskisassa, sillä Hyundai on kaavaillut norjalaisen ohjelmaan asvalttiralleja.

Lue myös nämä

  • Uusimmat