Niko Mäkisen mitalihaave vaihtui koleassa metsässä tarpomiseen – ”Manasin ja mietin”

Niko Mäkinen. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan päätöskilpailuun SM3-luokan pronssipaikalta startannut Niko Mäkinen koki rajun pettymyksen, kun laihialainen joutui keskeyttämään kilpailun toisella erikoiskokeella eturenkaan taituttua auton alle. Mitalihaaveet vaihtuivat syksyisen koleassa metsässä tarpomiseen.

– En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä, mikä siinä tilanteessa oli. Mitali oli niin lähellä mutta silti niin kaukana. Suuri pettymyshän tämä oli koko tiimille, kun kovasti tehtiin hommia, että se mitali sieltä haetaan, mutta valitettavasti nyt kävi näin. Kävelin pimeässä metsässä toista tuntia edestakaisin. Manasin ja mietin, Mäkinen kertaa perjantai-illan tuntojaan.

Kilpailu käynnistyi perjantaina Metsämäen raviradan lyhyellä yleisöerikoiskokeella ja sen jälkeen ajettiin vielä kaksi metsätaivalta.

– Fiilis oli pirun hyvä ennen kisaa. Raviradalle ei otettu mitään painetta, vaan ajettiin se rauhassa läpi, ettei töpeksitä. Kakkoselta ralli vasta kunnolla alkaisi.

– Se pätkä tuli ihan hyvin, kunnes yhtäkkiä kuului kauhea pamahdus. Mietin että mitä tapahtuu ja samassa taittui rengas alle. Lähes uusi jarrulevy räjähti ja meni ilmeisesti jonnekin väliin, mikä rikkoi alapallonivelen ja pyörä taittui alle.

Mäkinen joutui lähtemään pettyneenä kotimatkalle ennen kuin ralli ehti kunnolla edes alkaa. Kauteen mahtui alussa paljon hyvää, mutta loppua kohden epäonni otti suurempaa roolia.

Lue myös nämä