Tänak liitää luottavaisena voittoputkessa – ”MM-taistelussa kaikki on nyt mahdollista”

Ott Tänak. Kuva Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaistykki Ott Tänak on noussut huiman kolmen kisan voittoputken myötä taistelemaan maailmanmestaruudesta. Ennen kolmea viimeistä kisaa Tänak on MM-pisteissä toisena vain 13 pistettä Hyundain Thierry Neuvillea perässä.

MM-kauden kolmanneksi viimeinen ralli ajetaan ensi viikolla Walesissa. Suurin arvoitus on aina sää, sillä varsinkin Britannian lounaiskolkassa sataa aina tai sitten voi olla satamatta.

– Normaalisti Walesin ralli on kisa, josta minä tykkään. Ihannemaailmassa siellä olisi kuivat olosuhteet ja sitä myötä nopeat tiet. Kaikki me kuitenkin tiedämme, että Walesissa säästä ei voi koskaan sanoa mitään varmaksi. Viime viikon testeissä satoi paljon ja mutaa oli tiellä. Ne olivat täydelliset olosuhteet, Tänak toteaa.

Vielä alkukesästä Tänakin asemat MM-sarjassa näyttivät lähinnä hypoteettisilta. Virolainen on kuitenkin noussut hurjan loppukirinsä myötä taistelemaan uransa ensimmäisestä mestaruudesta.

– Me pystyimme tekemään paljon töitä auton suorituskyvyn eteen. Uskon, että teimme hyvää työtä ja on mielenkiintoista nähdä vauhtimme kilpailijoihin verrattuna. MM-taistelussa kaikki on nyt mahdollista. Minulla on hyvä fiilis Walesin rallin suhteen, Tänak sanoo.

Walesin MM-ralli alkaa ensi torstaina ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat