Niclas Grönholmilla täysin poikkeuksellinen kausi – joko nyt löytyi pysyvä ratkaisu rallin SM-sarjaan?

Niclas Grönholm jatkaa urakointiaan rallin SM-sarjassa tulevana viikonloppuna. Rinnalla on jälleen uusi kartanlukija.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan talvikaudella Grönholmin vierellä nähtiin kolme eri kartturia. Riihimäellä nuotteja luki Kristian Temonen, Tunturirallissa Tomi Tuominen ja Tuurin SM-rallissa Timo Rautiainen.

Kesäkauden avaavassa Länsirannikon SM-rallissa Grönholmin rinnalle istahtaa Samu Vaaleri, joka saavutti SM1-luokan mestaruuden Mikko Heikkilän kartanlukijana kaudella 2022. Grönholmin suunnitelmissa on, että Vaaleri toimii hänen luottomiehenään koko kesäkauden SM-sarjassa.

Grönholm kilpaili Skodan uudella Fabia RS Rally2 -autolla ensimmäistä kertaa Tuurin SM-rallin lumiränneissä. Nyt edessä on ensimmäinen sorakisa kilpurilla.

– Kun siirrytään soralle, niin ei pärjääminen ainakaan helpotu. Olen ajanut lumella niin paljon enemmän rallia ja se on pikkaisen luontevampaa, mutta hyvillä fiiliksillä Turkuun lähdetään, Grönholm kertoo tiedotteessaan.

– Olen saanut uudesta Skodasta kesäkelillä tuntumaa, treenannut Samun kanssa ja ajanut vähän testiäkin. Mielestäni suuntamme on oikea ajamisessani ja nuotituksessani. Tuurin SM-ralli tuli aika äkkiä, enkä päässyt uudella autolla juurikaan ajamaan ennen rallia. Se kisa oli enemmän totuttelua, mutta nyt pikkuhiljaa yritetään parantaa myös soralla ajamista, Grönholm lisää.

Länsirannikon SM-ralli käynnistyy kahdella asvalttierikoiskokeella perjantai-iltana. Grönholmille poikkeuksellinen aloitus sopii hyvin.

– Olen ajanut niin paljon rallicrossia asvaltilla ja se on luonteva alusta, vaikka autossa onkin sora-alusta ja -pyörät.

– Kun lauantaina siirrytään soralle, niin odotettavissa on edellisen Turun rallin perusteella liukkaita teitä. Kovapintaisilla teillä on irtohiekkaa ja se tekee Länsirannikon Rallista jopa ainutlaatuisen kilpailun. Jännää nähdä, miten käy. Maltilla pitää edetä, Grönholm suunnittelee.

Grönholm on SM1-luokan pisteissä viidentenä ennen kesäkauden avausta. Edellisessä kisassa Tuurissa hän nousi ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle ajettuaan toiseksi.

Turussa Grönholm yrittää ajaa nousujohteisen kilpailun.

– Ensimmäinen tavoite on ajaa maaliin. Tuurin SM-rallin perusteella olisin lähtenyt talvikisaan tulostavoittein, mutta ensimmäinen soraralli uudella autolla on taas ihan uusi juttu. Muilla on merkittävästi enemmän kokemusta soralla ajamisesta, joten vaikea mennä sanomaan, mikä vauhtimme on, Grönholm puntaroi.

– Viime vuonna soralla oli hankalaa. Sen näemme viikonloppuna, onko suorituskykymme mennyt eteenpäin. Lähdemme kuitenkin parantamaan omaa tekemistä. Tiellä pitää pysyä, mutta samalla pitää lisätä rohkeutta ajamiseeni, niin siitä se lähtee askel kerralla paranemaan.

Länsirannikon SM-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta perjantaina ja lauantaina.

Lue myös nämä