Niclas Grönholm sai uuden moottorin Norjaan – ”Auto on kuin uusi”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm starttaa rallicrossin MM-kauden kuudenteen osakilpailuun Norjan Hellissä uuden moottorin vauhdittamana.

GRX-tallin Ford Fiesta on käyty muutenkin läpi ja Grönholm saa kuskata ehostettua rallicrosstykkiä Norjan rallicrosspyhätössä viikonloppuna.

– Auto on kuin uusi, kun moottori on vaihdettu ja teippauksetkin ovat uudet. Fiestalle tehtiin suunniteltu kauden puolivälin huolto eli ihan normihommia tässä vaiheessa kautta, Grönholm selvitti Fiestan huollon taustoista.

Edellisessä kisassa Englannissa 21-vuotias Grönholm kaatoi Fiestan näyttävästi, mutta siitä selvittiin pelkillä peltitöillä.

– Peltiseppä iski uudet pellit paikoilleen ja pyörittelyn kolhut olivat sillä kunnossa. Nyt sitten käytiin samalla koko auto läpi. Fiesta purettiin aika pitkälle ja laitetiin uutta tarvittavaa muutakin tilalle moottorin lisäksi. Onhan auto nyt varmaan parempi kuin uusi, nuorukainen tuumi.

Norjassa Hellin rata edustaa perinteistä rallicrossrataa. Rallicrossin MM-karavaanin saapuminen vuonomaahan on suuri juttu ja tapahtuma kerää katsomot täyteen.

– Hell ei ole aivan suosikkiratojani, mutta hieno paikka kylläkin. Jokerille meno on heti ensimmäisessä mutkassa ja se voi olla aika ratkaisevassa asemassa. Kun onnistuisi hyvät lähdöt, niin uskon, että ihan hyvä kisa tulossa, Grönholm sanoo.

Karsintaeristä kaksi ensimmäistä ajetaan lauantaina ja toiset kaksi sunnuntaina aamupäivällä. Finaalit kisataan sunnuntaina iltapäivällä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat