Latvala vaatii hyvitystä – ”Menetimme noin kymmenen sekuntia”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala starttaa komeasti toiselta sijalta Sardinian MM-rallin päätöspäivään sunnuntaiaamuna.

Toyota-kuljettaja Latvala on 24,3 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Ott Tänakista, kun neljä erikoiskoetta ja kaikkiaan 42 erikoiskoekilometriä on enää ajettavana. Latvalan ero virolaiseen saattaa tosin supistua vielä ennen päivän ensimmäistä pikataivalta, sillä Toyota yrittää saada Latvalalle aikahyvityksen lauantain tapahtumista.

Latvala menetti arvokkaita sekunteja lauantaiaamupäivänä, kun hän joutui ajamaan pitkään pölypilvessä Mads Östbergin takana.

– Suurin ongelma meillä oli Monte Lernon ensimmäisellä ajokerralla, kun jouduimme ajamaan pölypilvessä rengasrikon kärsineen kilpakumppanimme takana. Hän ei tiennyt meidän olevan lähellä, koska radioliikenne on kielletty pätkien aikana. Menetimme siinä noin kymmenen sekuntia, Latvala arvioi.

– Sellaiseen ei ole varaa tiukassa voittokamppailussa, ja sen vuoksi tiimi teki vetoomuksen tuomaristolle. Toivottavasti saamme aikahyvityksen, suomalaistähti lisäsi.

Hyundain Thierry Neuville sai vastaavanlaisesta tilanteesta aikahyvityksen Portugalin rallissa, joten Latvala saattaa vielä ponnahtaa lähemmäksi Tänakia.

– Jos nyt ollaan reiluja, minulle kuuluisi 6-8 sekunnin hyvitys, Latvala kertoi nettisivujensa mukaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat