Niclas Grönholm loistavassa iskussa – jätti kaksinkertaisen maailmanmestarin taakseen

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm avasi torstaina loistavasti kautensa Ruotsin Höljesissä, missä ajetaan kansainvälinen All-Star Magic Weekend -tapahtuma viikonlopun aikana.

Torstaina Höljesissä järjestetään rallicrossin RallyX Nordic -sarjan ensimmäinen osakilpailu. Ensimmäisissä alkuerissä Grönholm ajoi Supercar-luokan nopeimman ajan.

Isänsä Marcus Grönholmin johtaman GRX-tallin Hyundai-kalustolla kilpaileva Niclas löi rallicrossin kaksinkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin niukalla neljän sadasosan erolla. Grönholm otti omassa erässään ykköspaikan startin jälkeen ja piti siitä kiinni maaliviivalle saakka.

– En ole täysin tyytyväinen omaan ajooni, eikä autokaan ole aivan täydellinen. Joissakin paikoissa en pysy oikealla ajolinjalla. Mutta olemme täällä testaamassa ja kokeilemassa eri juttuja. Tämä oli hyvä alku, Grönholm kertoi.

Rallicrossin MM-sarjaan tällä kaudella palaava Kristoffersson myönsi, että hän vertaa vauhtiaan etenkin Grönholmia vastaan.

– Se oli tietenkin pettymys, kun minut lyötiin näin pienellä erolla, Kristoffersson sanoi.

– Täällä on paljon nopeita kuskeja, emmekä ole vielä nähneet kaikkien potentiaalia. Niclas on hyvä mittapuu, kun ottaa huomioon, miten hän pärjäsi viime vuonna MM-sarjassa, ruotsalaistähti lisäsi.

Suomalaiskuljettaja loisti myös pienemmän Supercar Lites -luokan ensimmäisissä alkuerissä, joissa ykköstilan kuittasi Jesse Kallio.

Torstaina ajetaan vielä kaikkien luokkien toiset ja kolmannet alkuerät, välierät sekä finaalit.

Lue myös: Thierry Neuville aloitti kisaurakkansa varamoottorilla Ruotsissa – ”Uskomaton ja vaikea rata”

Lue myös: Jesse Kallion rallicross-kausi käyntiin Ruotsissa – ”Voittoon hyvät edellytykset”

Lue myös nämä

  • Uusimmat