Niclas Grönholm hakee pienemmästä sarjasta ajotuntumaa MM-koitoksia varten

Rallicrossin MM-sarjassa kilpaileva Niclas Grönholm piipahtaa toukokuussa myös RallyX Nordic -sarjassa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm kisaa toukokuussa RallyX Nordic -sarjassa. Kuva: RallyX Nordic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Inkoolainen on mukana RallyX Nordic -sarjan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa legendaarisella Höljesin moottoriradalla Ruotsissa. Kisat ajetaan 14.-15. toukokuuta.

25-vuotias Grönholm on kisannut viimeisen parin vuoden aikana muutaman kerran aiemminkin pohjoismaisessa rallicross-sarjassa. Viime vuonna Grönholm voitti Höljesissä molemmat osakilpailut ja nappasi yhden voiton myös Oulussa.

Kuusi MM-osakilpailua urallaan voittanut Grönholm ajaa Höljesissä GRX-tallin Hyundai i20 Supercarilla.

– Auto ei ole kovin erilainen kuin millä kisasimme viime vuonna. Toki olemme nyt kokeneempia kuin viime vuonna, minkä pitäisi auttaa löytämään lisää vauhtia Höljesissä, Grönholm sanoo sarjan verkkosivuilla.

– Höljesissä on aina kiva kilpailla. Nautin todella radasta, mutta meidän on löydettävä sinne myös lisää vauhtia. Minulla ei ole sen suurempia odotuksia. Toivon, että saan ajettua kaksi hyvää kisaa ja pääsen vääntämään kunnon kamppailuissa.

Rallicrossin MM-sarjan uusi sähköinen aikakausi lanseerataan niin ikään Höljesissä heinäkuun alussa. RallyX Nordic -sarjan toinen kisaviikonloppu ajetaan puolestaan Kouvolassa toukokuun lopussa, joten myös nuo koitoksen mahtuisivat suomalaiskuskin kalenteriin.

– On aina hyvä päästä ajamaan mahdollisimman paljon. Yritämme ehkä olla mukana myös Kouvolassa, mutta se ei ole vielä varmaa, Grönholm summaa.

Grönholm ajoi talvella myös kaksi SM-rallia. Riihimäen SM-osakilpailussa mies oli seitsemäs ja Kuopiossa viides. Rallicrossin MM-sarjassa hän oli viime kaudella pronssilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat