Oliver Solberg tekee paluun rallicrossin pariin – kilpailee EM-sarjassa kotikonnuillaan

Hyundain rallitallissa ajava Oliver Solberg piipahtaa rallicrossin EM-sarjassa heinäkuun alussa.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg kisaa kotikonnuillaan Ruotsissa Höljesin perinteikkäällä moottoriradalla 2.-3. heinäkuuta. Nuori rallilupaus osallistuu EM-sarjan osakilpailuun Hedström Motorsportin Hyundai i20 Supercar -autolla.

Solberg ei ole ensimmäistä kertaa rallicross-auton ratissa, sillä hän kisasi kausilla RallyX Nordic -sarjassa kausilla 2017-18. Jälkimmäisellä sesongilla hän myös voitti sarjan mestaruuden.

Edellisen kerran Solberg nähtiin rallicross-radalla kesällä 2020, kun Höljesissä käytiin All Star Magic Weekend -tapahtuma. Viimeiset vuodet Solberg on kuitenkin keskittynyt täysin rakentamaan uraansa rallin puolella.

– Tästä tulee todella hauskaa. Olemme tehneet paljon töitä auton kanssa yrittäen ottaa mukaamme filosofian, jolla rakensimme PSRX-tiimimme kilpurit. Uskon, että tästä tulee todella hyvä juttu yhteistyössä Peterin (Hedström) ja hänen tiiminsä kanssa, Solberg sanoo tallin verkkosivuilla.

Anton Marklundin vaihdettua Hedströmin tallista SET Promotion -tiimiin, vapautui Hyundai i20 Supercar ”markkinoille”.

– Tajusin yhtäkkiä, että Oliver olisi täydellinen kaveri Hyundain rattiin Höljesissä. Soitin hänelle ja hän tarttui heti tilaisuuteen. Sen jälkeen hommat etenivät nopeasti ja yhdessä Petterin (Solberg) mekaanikkojen kanssa automme on ottanut isoja askeleita eteenpäin, tallipomo Peter Hedström kertoo.

Vaikka Solberg ei ole muutamaan vuoteen rallicross-radoilla kisannut, ovat tavoitteet korkealla kauden toisessa EM-sarjan koitoksessa.

– Testaamme muutaman päivän ja voitto on se, mikä merkitsee. Ei se helpolla tule, mutta meillä on hyvä auto kisaa varten, Solberg paaluttaa.

Rallicrossin EM-sarjassa on luvassa kovat karkelot tällä kaudella, sillä osa viime kaudella MM-sarjassa ajaneista kuskeista on vaihtanut EM-karkeloiden puolelle MM-sarjan sähköistyttyä. EM-sarjassa ajetaan polttomoottoreilla varustetuilla Supercar-autoilla, jotka vielä viime kaudella muodostivat myös MM-sarjan pääluokan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat