Rallicrossin puolustava Suomen mestari rakentaa Mercedes-Benz Supercar -tykkiä

Jere Kalliokoski, 24, lähtee tavoittelemaan kolmatta kuninkuusluokan Suomen mestaruutta rallicrossin SM-sarjasta.
Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Antti Lahtinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autona Kalliokoskella on tuttu Supercar-luokan Ford Fiesta, jolla Kalliokoski on ajanut mestaruuden lisäksi yhden SM-pronssin. Kalliokosken tarkoituksena oli aloittaa kausi uudella suurta kiinnostusta herättäneellä Mercedes-Benz -Supercarilla, mutta auton debyytti nähtäneen vasta kauden loppupuolella.

– Kausi piti aloittaa Mersulla, mutta voimansiirron saamisessa Ranskasta on ollut viivästyksiä, eikä uutta autoa saada viivalle ajossa. Fiesta on luotettava peli. Jatketaan Mersulla sitten kun saadaan se valmiiksi. Kaikki riippuu siitä. milloin vaihdelaatikko tulee Suomeen, Kalliokoski kertoo.

Kalliokoski tiimeineen valmistautuu kauteen tunnollisesti. Autoa on tutkittu läpikotaisin, uudistuksia tehty ja testipäivät odottavat.   

– Fiestalla ajetaan pari kolme testipäivää, Mersua pitää testata huomattavasti enemmän, jotta se on valmis kun päästään kisaan. Autoa on taas kehitetty, se purettiin osiin, käytiin läpi, korjailtiin ja muutettiin niitä asioita joita pitääkin. Näin saatiin varmuutta ja vähän lisää voimaa autoon. Kyllä se alkaa taas olemaan näyttelykunnossa ja varmasti entistäkin nopeampi.

Kalliokoskella on autourheilusta jo komea rivi mestaruuksia, yhteensä kymmenen. Niitä härmäläinen on saalistanut asvalttiradalta, jokamiesluokasta, jääradalta ja rallicrossista. Tavoite on jälleen Suomen mestaruus.

– Tavoitteena on uusia mestaruus, mutta aivan varmasti kisa tiukkenee. Mitä tässä on huhuja kuullut, tosi kovia autoja ja nimiä on tulossa sarjaan. Se on hienoa, että SM-sarjaa arvostetaan ja saadaan kovaa kisaa aikaiseksi, Kalliokoski sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat