Niclas Grönholm ajoi kaksi kakkossijaa Kouvolassa – suomalaiskuski kukitettiin jo voittajana

Niclas Grönholm saavutti kaksi palkintokorokepaikkaa rallicrossin pohjoismaisen RallyX-sarjan kisaviikonloppuna Kouvolassa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kore Råforss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sarjan kakkospaikalta kotikilpailuunsa startannut Grönholm ajoi lauantain ja sunnuntain osakilpailuissa toiseksi. Grönholm kilpaili Tykkimäen radalla GRX Teamin tutulla Hyundai i20 RX-autolla.

Sunnuntaina 26 vuotta täyttänyt Grönholm oli kakkossijoistaan huolimatta tyytyväinen ajamiseensa. Lauantain kilpailussa suomalaiskuljettaja ehdittiin jo kukittaa voittajana, kunnes tuomaristo poisti Norjan Thomas Bryntessonilta kuuden sekunnin aikasakon kolaroinnista, jonka takia Grönholm putosi kakkoseksi.

– Tuomarilinja ei ollut tasapuolinen. En sano, että olisin halunnut voittaa siten, että kaveri saa aikasakon. Mutta itse sain huomattavasti lievemmästä osumasta saman rangaistuksen, joka häneltä poistettiin, Grönholm kertoi tiedotteessaan.

– Hyvä kisa kuitenkin. Meillä onnistui rengastaktiikat ja kaikki oli ok. Huonoa tuuria ja liikaa osumia finaalissa.

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm pääsi lauantaina seisomaan korkeimmalle korokkeelle, mutta tulokset muuttuivat hovissa. Kuva: Jan Kore Råforss

Sunnuntain osakilpailussa GRX-tiimi sekä Grönholm olivat pykälän parempia joka suhteessa.

– Lähdöissä tai itse asiassa lähtökiihdytyksissä hävittiin. Finaalissa kaikki oli ok. Semifinaalin voitin ja siellä kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti. Finaalin kolmannella kierroksella tein pienen ajovirheen ja hieman myöhemmin toisen, ja ne riittivät tänään kakkossijaan. Johan (Kristoffersson) ei tehnyt virheitä ja voitti.

– Olen ajollisesti tyytyväinen tekemiseeni. Nämä startit palvelivat tarkoitustaan. Sain kokemusta tärkeästä lajiharjoittelusta ja pystyin ajamaan molemmissa kisoissa voitosta. Olisihan se ollut kiva voittaa, mutta tällä kertaa on pakko jakaa tunnustusta myös Johanille. Pienestä se oli (voitto) kiinni, mutta hän pystyi tekemään tänään (sunnuntaina) ehjemmän finaalisuorituksen, Grönholm summasi.

Grönholm jatkaa RallyX-sarjan pisteissä toisena Krsitofferssonin takana.

Rallicrossin RallyX, Kouvolan 1. osakilpailun tulokset:

1. Thomas Bryntesson  VW  3.31,297
2. Niclas Grönholm   Hyundai +0,098
3. Johan Kristoffersson VW   +0,393

2. osakilpailu:

1. Johan Kristoffersson VW  3.25,333
2. Niclas Grönholm   Hyundai +0,906
3. Sondre Evjen     Audi  +4,104

Lue myös nämä