Esapekka Lappi kovin tavoittein Sardinian MM-ralliin – ”Toivottavasti voin taistella podiumista”

Esapekka Lappi palaa Toyotan tehdastallin kilpa-auton rattiin Sardinian MM-rallissa tällä viikolla.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ajoi viimeksi huhtikuussa Kroatiassa, mutta kisa meni pipariksi ulosajon takia. Helmikuussa pieksämäkeläinen kuitenkin osoitti vauhtinsa sijoittumalla Ruotsin lumirallissa kolmanneksi.

Nyt suomalaiskuskilla on edessä kauden ensimmäinen soraralli. Uudella Rally1-autolla Lappi on ajanut vain yhden testipäivän, joten siinä mielessä Toyota-kuski antaa tasoitusta kilpakumppaneilleen.

– Oli hienoa nähdä automme suorituskyky viime viikolla Portugalissa. Sen suhteen lähden erittäin odottavaisena Sardiniaan. Pitää toki muistaa, ettei minulla ole kovin paljon kokemusta tällä autolla soralla muihin verrattuna, mutta fiilis on ollut hyvä, Lappi sanoo.

Lappi on ajanut Sardiniassa kertaalleen palkintopallille ja kokemusta itse kisasta löytyy jo monen vuoden takaa.

– Olen aina tykännyt Sardinian rallista. Sää on aina upea ja myös Algheron kaupunki on hieno paikka. Viimeksi kun ajoin siellä Toyotalla, sain hyvän tuloksen aikaiseksi, Lappi muistelee.

– Meidän lähtöpaikkamme on erittäin hyvä perjantaita ajatellen, joten toivon, että voimme taistella TOP4-sijoituksesta tai jopa podiumista.

Sardinian MM-ralli alkaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa alkaa torstai-iltana Olbian kaupunkipätkällä.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin viime vuoden kisan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat