Neuville kasvatti MM-johtoaan – ”Meidän pitää olla fiksuja kauden loppuun saakka”

Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville onnistui kasvattamaan johtoaan rallin MM-sarjassa, vaikka belgialaiskuskin vauhti ei ollut missään vaiheessa viikonloppua kärjen tasolla Saksan MM-rallissa. Neuville nousi muiden keskeytysten myötä toiseksi ja johtaa sarjaa nyt 33 pisteellä ennen Fordin Sebastien Ogieria.

– Lopputulos oli tyydyttävä. Me odotimme, että täällä voi olla vaikeaa. Meillä on tuntuva johto MM-sarjassa ja meidän on oltava fiksuja kauden loppuun saakka. Tähän mennessä olemme päässeet maaliin jokaisessa kauden kisassa ja se on varmasti yksi tärkeä tekijä kokonaisuuden kannalta, Neuville kommentoi Saksan MM-rallin jälkeen.

– Perjantaiaamuna vauhti oli kunnossa, mutta sitten minulla oli ongelmia vaihdelaatikon kanssa. Minun oli muutettava eri säädöille ja se teki hommasta vaikean. Samalla myös vauhtia vähän katosi. Lauantaina ja sunnuntaina auto tuntui paremmalta, Neuville jatkoi.

Neuville tunnusti, että MM-sarjassa pahimpien uhkaajiensa Toyotan Ott Tänakin ja Ogierin vauhtiin hänellä ei ollut mitään asiaa. Ogier kuitenkin sortui lauantaina virheeseen, kärsi rengasrikon ja oli lopputuloksissa neljäs.

– Meillä ei ollut missään vaiheessa kisaa mitään asiaa heidän vauhtiinsa. Tasaisuus kuitenkin palkittiin lopulta. Ajoin koko viikonlopun ilman riskejä ja tarkoitus oli saada niin paljon pisteitä kuin mahdollista.

Rallin MM-sarja jatkuu syyskuun puolivälissä Turkissa. MM-sarjan uutuuskisassa tienauraajan rooli korostunee kovassa kivikossa ja irtosoralla.

– Olosuhteilla on iso rooli Turkissa. Katsotaan sitten nuotituksen jälkeen, onko meillä mitään mahdollisuutta taistella kärkisijoista etuautona. Toisaalta olen aika samassa lähtökohdassa pahimpien haastajieni kanssa. Se tulee olemaan iso haaste, mutta aiomme pysyä sarjan kärjessä loppuun asti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat