Muistatko vielä Walesin MM-rallin 2003? – Solberg nousi Loebin ja Sainzin ohi mestariksi (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen kauden 2003 viimeistä MM-rallia oli mestaruustaistelu kutkuttavan jännä, ehkä tiukempi kuin koskaan. Vaikka Walesin rallin ratkaisu ei ollut jännittävin mahdollinen, on vuosi 2003 jäänyt kuitenkin lähtemättömästi rallihistoriaan.

Kauden 2003 päätösralliin lähdettiin huikean jännittävistä asetelmista. Tuolloin vasta uransa ensimmäistä mestaruutta jahdannut Sebastien Loeb oli MM-sarjan kärjessä konkari Carlos Sainzin kanssa. Norjalainen Subaru-kuski Petter Solberg oli vain pisteen ja Richard Burns viiden pisteen päässä.

Burns ei kuitenkaan voinut osallistua kauden päätöskisaan sairastuttuaan vakavasti. Myöhemmin miehellä todettiin aivokasvain, johon hän myös menehtyi. Sainzin mahdollisuudet menivät puolestaan ulosajoon kolmannella erikoiskokeella. Tilannetta oli edeltänyt auton sisäkameran syttyminen palamaan edellisellä pätkällä. Myöhemmin huoltoparkissa pettynyt Sainz kertoi, että ura päättyy seuraavaan vuoteen.

Solberg ajoi Walesissa Subarullaan lopulta vakuuttavaan voittoon yli 40 sekunnin erolla ennen Loebia. Näin ollen Solberg nousi pisteen turvin mestariksi. Loeb oli hopealla ja konkari Sainz pronssilla.

Alla olevalta videolta näkyy, että mestaruuden varmistuminen oli Solbergille unelmien täyttymys:

Huomion arvoista on, että Loeb voitti seuraavat yhdeksän mestaruutta putkeen. Kymmenen MM-tittelin putki jäi siis vain pisteen päähän. Walesissa Loebin menoa vuonna 2003 hidasti myös Citroenin vaatimus tuoda auto maaliin, koska ranskalaismerkki varmisti näin ollen merkkimestaruuden.

Vuoden 2003 Walesiin päättyi Tommi Mäkisen ura. Nelinkertainen mestari oli päätöskisassaan komeasti kolmas.

Lue myös nämä

  • Uusimmat