Moottoriliiton iso pomo vahvistaa: Saksan MM-rallia ei ajeta vuonna 2021

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi pääsee Saksan asvaltille ensi lokakuussa, mutta kaudeksi 2021 kisa jää tauolle. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksan MM-ralli oli pitkään tippumisuhan alla ensi kauden WRC-kalenteria silmällä pitäen. Lopulta Saksa oli kuitenkin mukana syyskuun lopussa julkistetussa MM-kalenterissa, mutta päivämäärä oli vaihtunut totutusta elokuusta lokakuulle.

Saksan moottoriliiton presidentti Hermann Tomczyk kertoo Motorsport Aktuell -lehden sivuilla, että hän teki kaikkensa, jotta Saarlandissa ajetaan MM-ralli myös ensi vuonna. Sen sijaan kaudella 2021 Saksan kisa joutuu Tomczykin mukaan pois kalenterista. ’

– Se oli ihan välttämätöntä, että olemme mukana vuonna 2020. Sen jälkeen me olemme tauolla, Tomczyk toteaa.

Ensi vuonna kalenterista tippuvat Australia, Korsika sekä Katalonia. Kisat voivat kuitenkin palata pikavauhtia takaisin, sillä WRC-promoottorin suunnitelmissa on kisojen kierrättäminen. Tomczyk sanookin, että välivuoden jälkeen Saksan ralli palaa kalenteriin taas vuonna 2022 ja silloin todennäköisesti perinteisemmällä ajankohdalla.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kataloniassa. Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284824″ ap mute ]

 

Ensi kaudella Saarlandin sotilaspätkillä sekä Moselin viinialueella ajetaan siis lokakuussa. Kisajärjestäjä uskoo, että myöhäisestä ajankohdasta huolimatta klassikkopätkät saadaan mukaan ohjelmaan.

– Muutamia alueita lukuun ottamatta meillä pitäisi olla tarpeeksi tiestöä myös lokakuussa rallia varten, Saksan rallin pomo Kai Hantel vahvistaa.

Lue lisää: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Lue lisää: Rallin MM-sarjasta putoaville osakilpailuille myös hyviä uutisia

Lue lisää: Nyt se varmistui! Rallin MM-sarjan kalenteriin isoja muutoksia, kolme uutta kisaa mukaan 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat