Quantcast

Barcelonan mellakat uhkaavat MM-rallia, järjestäjät levollisia – ”Emme missään nimessä peru kilpailua”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Katalonian MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalaismediassa on pitkin viikkoa kirjoiteltu, että Barcelonan alueen levottomuudet uhkaavat ensi viikon Espanjan MM-rallia.

Huhujen mukaan koko ralli on ollut vaarassa peruuntua Katalonian maakunnan mellakoissa. Levottomuudet ovat kestäneet jo neljä päivää sen jälkeen, kun Espanjan korkein oikeus langetti pitkiä vankeustuomioita yhdeksälle entiselle katalaanijohtajalle. Levottomuuksissa on loukkaantunut jo yli sata ihmistä ja niiden pelätään yltyvän perjantaina, jolloin Kataloniassa on tarkoitus järjestää yleislakko.

Espanjan moottoriliiton RACC:n johtaja Amán Barfull kuitenkin vakuutti torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Katalonian ralli on yhä määrä järjestää suunnitelmien mukaan.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kataloniassa. Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284824″ ap mute ]

 

– Meillä on sopimus FIA:n ja promoottorin kanssa. Nyt haluamme välittää viestin, että otetaan kaikki ihan rauhallisesti. Tilanne oli pahempi kaksi vuotta sitten ja silloinkin kisa pidettiin normaalisti, vaikka maassa oli yleislakko sekä logistisia ongelmia, Barfull muistuttaa AS Diarion verkkosivuilla

– Tilanne on hyvä, sillä mellakat ovat enimmäkseen Barcelonassa. Jos meillä olisi siellä yleisöpätkä, niin meillä voisi olla ongelmia edessä. Tänä vuonna Barcelonassa ei kuitenkaan ajeta, joten en ole huolissani, Barfull vakuuttelee.

Barfull kuitenkin myöntää, että jos tilanne eskaloituu entisestään, voidaan mahdollisesti joitain pätkiä joutua perumaan.

– Voi olla mahdollista, että poikkeusoloissa joudumme perumaan jonkin pätkän, mutta emme missään nimessä peru koko rallia. Itse asiassa osa tiimeistä on jo saapunut Port Aventuran huoltoalueelle ja me olemme valmiita tositoimiin.

Espanjan MM-rallin tukikohta on Saloun kaupungissa noin 100 kilometriä Barcelonasta etelään.

Lue lisää: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Lue myös nämä

  • Uusimmat