MM-rallitiimit vaativat muutosta – näin FIA vastasi niiden huoliin

Rallin MM-sarjan tiimit ovat olleet huolissaan lajin tulevaisuudesta.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA ehdotti alkuvuodesta suuria muutoksia rallin MM-sarjaan. Isoja muutoksia on suunniteltu jo ensi kaudeksi. Suurin kaavailtu muutos on ollut se, että nykyisistä hybridiyksiköistä oltaisiin luopumassa jo ensi kaudeksi kesken nykyisen luokittelujakson.

MM-sarjan tiimit Toyota, Hyundai ja M-Sport laativat FIA:lle yhteisen kirjeen, missä ne vastustivat tätä muutosta.

WRC-komissio kokoontui maanantaina ja tiistaina saman pöydän ääreen keskustelemaan muutoksista Sveitsin Genevessä. Tallit vaativat, että nykyiset hybridiyksiköt pidettäisiin mukana alkuperäisen suunnitelman mukaisesti aina vuoteen 2026 saakka.

Tallit ovat suhtautuneet myötämielisesti urheilullisiin muutoksiin, mutta sen sijaan teknisiä muutoksia ne ovat vastustaneet näin ripeällä aikataululla. Jos muutokset toteutettaisiin FIA:n ehdottomalla tavalla, jäisi valmistajille vain noin puoli vuotta toteuttaa tekniset muutokset.

FIA:n mukaan kokouksen anti oli kaikkiaan positiivinen ja asiat menivät eteenpäin.

– Käymme sidosryhmien kanssa konkreettisia keskusteluja lyhyen aikavälin teknisistä muutoksista vuosille 2025 ja 2026, joista valmistajat ovat ilmaisseet huolensa, FIA:n tiedottaja totesi Autosportin mukaan.

FIA kertoi myös, että keskusteluja jatketaan edelleen ja seuraavia kokouksia on jo sovittu.

– Ainoa tavoitteemme on edelleen maailman johtavan rallisarjan turvaaminen ja vahvistaminen, ja olemme varmoja, että löydämme yhteisiä ratkaisuja esiin tulleisiin ongelmiin, FIA:n tiedottaja jatkoi.

Se ei ole vielä tiedossa, mitä nämä ”yhteiset ratkaisut ovat”, mutta asian odotetaan ratkeavan viimeistään kesäkuussa, kun maailman moottoriurheiluneuvosto kokoontuu.

Lue myös nämä