Max Verstappen latasi kovan arvion rallikuskeista

Kolminkertainen formula ykkösten maailmanmestari Max Verstappen arvostaa rallikuljettajat korkealle.
Max Verstappen ja Carlos Sainz
Max Verstappen ja Carlos Sainz. Kuva: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Verstappen puhui asiasta yhdessä Carlos Sainzin kanssa Japanin F1-kisan yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Verstappenia ja Ferrari-kuljettaja Sainzia yhdistää se, että molempien isät ovat ajaneet rallia. Carlos Sainz senior oli aikansa rallihuippuja ja voitti kaksi lajin maailmanmestaruutta. Isä-Sainz taisteli mestaruuksista muun muassa Tommi Mäkistä vastaan 1990-luvulla.

Max Verstappenin isä Jos Verstappen tuli taas enemmän tunnetuksi F1-urastaan, mutta myös isä-Verstappen on F1-uransa jälkeen ajanut rallia.

– Isäni aloitti rallin ajamisen pari kolme vuotta sitten. Kun katselen hänen on-board-videoitaan, niin sanoisin, että hän on suuremmassa vaarassa kuin minä, Max Verstappen latasi.

Verstappen arvostaa rallikuljettajat hyvin korkealle.

– Minulla on paljon kunnioitusta ihmisiä kohtaan, jotka ajavat rallia, Verstappen sanoi.

– Mielestäni se on todella vaikuttavaa, hän jatkoi.

Rallin ja rata-autoilun ero on selvä. Radalla, kuten vaikkapa formula ykkösissä, satunnaisuus ei näyttele läheskään niin suurta roolia kuin rallissa.

– Siellä on reitin varrella puita sun muuta. Täällä radalla kaikki seinät ja muut ovat suunniteltu niin, että ne kestävät törmäyksen, Verstappen mietti.

Carlos Sainz muisteli, että kuljettajien isät ovat jakaneet jo yhdessä kokemuksia.

– Sinun isäsi näytti Bahrainin testeissä videoita omista parhaista hetkistään, joten he ovat alkaneet jo jakamaan kokemuksiaan rallista, Sainz sanoi.

Isä-Verstappenin ralliura on jatkumassa ensi viikonloppuna, kun hän debytoi Britannian rallisarjassa. Kyseessä on Verstappenin uran ensimmäinen sorakilpailu. Max Verstappenin kausi jatkuu puolestaan huhtikuun puolivälin jälkeen, kun F1-sirkus kaartaa Kiinaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat