MM-rallitähdet koetuksella jo ennen starttia – ”Oli sentään ilmastoitu auto”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuljettaja Teemu Suninen toivoo selviävänsä ilman ongelmia torstai-iltana käynnistyvästä Turkin MM-rallista.

Kahdeksan vuoden tauolta MM-kalenteriin palannut Turkin osakilpailu ajetaan ensimmäistä kertaa Marmariksen lomakohteen ympäristössä. Se tuo mukanaan erityishaasteen, sillä nuotit on kirjoitettava tyhjään vihkoon.

Autokuntien urakka käynnistyi tiistaina nuotituksella, joka saatiin päätökseen keskiviikkona. Sunisen kartanlukija Mikko Markkula hioi nuotteja aamun pikkutunneille keskiviikon vastaisena yönä.

– Nuotitus oli rankka siinä mielessä, että kaikki oli uutta. Uutta nuottia pitää tehdä paljon ja myös videoiden kanssa pitää tehdä paljon töitä. Esimerkiksi Suomessa on voinut käyttää vanhaa nuottia ja siellä on luonnollisempaa tehdä nuottia, koska siellä olemme sitä harjoitelleet, Suninen sanoi Rallit.fille.

– Rankempi osuus on kuitenkin edessä. Nuotituksessa meillä oli sentään ilmastoitu auto, Suninen viittasi naureskellen paahtavaan helteeseen.

Olosuhteet erikoiskokeilla ovat erittäin rajut. Pätkiltä löytyy sileää ja hienoa hiekkaa, mutta myös karumpia osuuksia, joilla on rutkasti isoja irtokiviä. Sunisen mukaan kaikkia kiviä ei voinut edes laittaa nuottiin.

– Nyt ei kannata puskea täysillä heti ensimmäisestä pätkästä lähtien. Pitää miettiä paljon renkaita ja mahdollisia ripustusrikkoja, Suninen kertoi.

Suninen on asettanut itselleen yksinkertaisen tavoitteen.

– Yritetään päästä maaliin ongelmitta ja hyvällä vauhdilla.

– Täällä voidaan nähdä erilaisia taktiikoita kisaa varteen. Saa nähdä, kenellä on paras visio.

Lue myös nämä

  • Uusimmat