MM-sarjan kärkikuski Thierry Neuville hehkutti ”harvinaista” sopimustaan

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuvillella oli syytä hymyyn Turkin MM-rallin aattona, sillä hänellä oli taskussaan tuore jatkosopimus Hyundai-tallin kanssa.

Hyundai Motorsport tiedotti keskiviikkona, että Neuville on tehnyt tiimin kanssa peräti kolmen vuoden jatkopaperin. Neuville ohjastaa näin ollen Hyundaita kauden 2021 loppuun saakka.

– On toki mukavaa tietää, että homma jatkuu WRC:n puolella ainakin kolme vuotta. Se on iso luottamuksen osoitus tiimiltä minua kohtaan, Neuville myhäili Rallit.fille.

– Voimme taistella tulevinakin vuosina mestaruudesta. Toivottavasti jo ensi kaudella tilanne on se, että puolustamme mestaruutta, MM-sarjaa ennen Turkin osakilpailua johtava Neuville jatkoi.

Aiemmin huhuiltiin, että Citroen oli belgialaiskuljettajan perässä. Neuville myönsi, että tunnusteluja tehtiin muihin tiimeihin, mutta lopulta hän päätti jatkaa Hyundailla.

– Managerini halusi varmistaa minulle parhaan mahdollisen sopimuksen. Hyundai vakuutti meidät siitä, että meidän kannattaa jatkaa heidän kanssaan. On hyvin harvinaista tehdä kolmen vuoden sopimus. Se on iso merkki siitä, että he haluavat sitoutua minuun, Neuville hehkutti.

Neuvillella on MM-taulukossa 23 pisteen etumatka Fordin Sebastien Ogieriin ennen torstaina alkavaa Turkin osakilpailua. Perjantai on haastava päivä belgialaistähdelle, sillä hän joutuu ajamaan ensimmäisenä läpi rajussa kunnossa olevat erikoiskokeet.

– Meidän pitää löytää kompromissi hyvän ajorytmin ja varmistelun välillä. Joudun tekemään linjaa muille, ja siellä on isoja leikkauksia. On vaikeaa ennustaa, mistä uskaltaa leikata ja mistä ei.

– Ogierin pitää hyökätä enemmän kuin minun. Ralli on pitkä ja meidän on oltava tasaisia koko ajan. Jos pystymme ajamaan hyvää vauhtia ilman suurempia ongelmia, voimme päästä palkintokorokkeelle viikonlopun päätteeksi, Neuville sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat