Jari-Matti Latvala listasi Turkin MM-rallin haasteet – lupaili myös sopimusuutisia

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikeat ja rajut olosuhteet odottavat rallin MM-sarjan kuljettajia torstaina alkavassa Turkin MM-osakilpailussa.

Turkki tekee paluun MM-sarjan ohjelmaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Viikonlopun ralli on kaikille kuskeille uusi koettelemus, sillä kilpailua ei ole koskaan aiemmin ajettu Marmariksen ympäristössä.

Osa erikoiskokeista ajetaan erittäin kivikkoisilla kärrypoluilla, joten renkaat joutuvat koville. Oman lisämausteensa tuo 35 asteen paahtava helle.

– Kuumuus, pitkät pätkät sekä karkea tien pinta tekevät tästä hommasta vaativan. Varsinkin iltapäivällä, kun pätkät ajetaan toiseen kertaan, on ajettava hyvin säästeliäästi, Toyota-kuljettaja Jari-Matti Latvala kuvaili Rallit.fille olosuhteita saavuttuaan nuotituksesta huoltoalueelle.

Latvalan mukaan irtokiviä on niin paljon, että erikoiskokeilla on osattava käyttää järkeä.

– On katsottava hyvin tarkkaan, missä voi hyökätä ja missä ei.

Latvala on MM-sarjan kokenein kuljettaja, joten hän on nähnyt erilaisia tieolosuhteita laidasta laitaan. Mutta mitään Turkin kaltaista hän ei ole aiemmin kokenut.

– Akropolis-ralli Kreikassa on joskus muistuttanut tällaista, mutta siellä on reilusti nopeampaa. Tie täällä Turkissa on hyvin teknistä ja hidasta. Kreikassa on myös tilaa, mutta täällä sitä ei ole.

Latvalan kauteen on mahtunut rutkasti epäonnea. Turkista hän hakee kunnon onnistumista.

– Kahdessa edellisessä kisassa olemme olleet palkintokorokevauhdissa. Se olisi mukava tavoite saavuttaa täällä, Latvala linjasi.

Latvalan ura jatkuu rallin MM-sarjassa ensi kaudella, mutta toistaiseksi ei ole täyttä varmuutta siitä, ajaako hän Toyotalla vielä vuodenvaihteen jälkeen. Pian siihen saadaan vahvistus.

– Asiat alkavat olla kondiksessa. Ei mene enää pitkää aikaa, niin tulee tietoa minun jatkosta.

Lue myös nämä