MM-rallissa pisteitä vielä jaossa – näillä pätkillä niitä jaetaan

Sardinian MM-ralli ajetaan päätökseen sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. Rallit.fin reittiasiantuntija analysoi päätöspäivän pätkät.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntaina on vielä paljon pisteitä jaossa. Päiväkohtaisten tulosten perusteella jaetaan pinnoja seitsemälle nopeimmalle kuljettajalle. Lisäksi kisan päättävältä on Power Stage -pätkältä on tarjolla maksimissaan viisi pistettä.

Toyotan Sebastien Ogier starttaa kärjessä sorakisan päätöspäivään ennen Hyundain Ott Tänakia. Toyota ja Hyundai keräsivät lauantai-illan tulosten perusteella yhtä paljon pisteitä, joten sunnuntai on tiimeille ratkaiseva päivä.

Sunnuntai 2.6.

Sunnuntain pätkät ovat tuttuja niiltä vuosilta, kun Sardinian MM-rallia on ajettu Algherossa. Ne ovat täysin samat kuin vuonna 2022. Supersunnuntaipisteistä ajetaan nyt 39 kilometrin verran, mutta toisaalta sekuntitaistelu on varmasti entistä tiukempaa!

Sunnuntain aikataulu Suomen ajassa:
09.00 EK13: Cala Flumini 1 (12,55 km)
09.26 Kokoomatauko: Palmadula
10.05 EK14: Sassari – Argentiera 1 (7,10 km)
10.59 Kokoomatauko: Porto Torres
12.00 EK15: Cala Flumini 2 (12,55 km)
12.26 Kokoomatauko: Palmadula
13.15 EK16: Sassari – Argentiera 2 (7,10 km) *Power Stage

EK13+15 Cala Flumini muistetaan Hayden Paddonin rajusta ulosajosta vuonna 2017 sekä Sebastien Ogierin ja Thierry Neuvillen sekuntikamppailusta seuraavana vuonna.

Pätkän alku on keskikokoista ja vauhdikasta, mutta 2,5 kilometrin kohdalla tie muuttuu kapeammaksi ja mutkaisemmaksi. Kylän läpi ajetaan asvaltilla ja meno muuttuu soralla vielä kapeammaksi ennen kuin toinen asvalttiosuus lisää vauhtia hetkeksi. Loppuosa on kulmikasta – pitkähköt suorat linkittyvät tiukoilla mutkilla.

EK14+16 Sassari – Argentiera on jo suorastaan ikoninen Power Stage. Se muistetaan merenrantamaisemista ja monista sekuntikamppailuista.

Lue myös nämä