MM-rallipomo haikeana: Ei ole helppoa sanoa näkemiin Tänakille

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: @World/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson ei pystynyt pitämään Ott Tänakia ensi vuoden kuljettajakokoonpanossaan.

Toyotan rallitiimi tiedotti keskiviikkona, että se on päässyt sopimukseen Tänakin kanssa. Virolaiskuljettaja Tänak on loistanut tällä kaudella M-Sportin Ford Fiestan ratissa: hän on voittanut uransa kaksi ensimmäistä osakilpailua ja pitää MM-sarjassa kakkossijaa.

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson bongasi nuoren virolaiskuljettajan jo vuonna 2009. Sen jälkeen Wilson ja Tänak ovat tehneet tiiviisti töitä yhdessä.

– Hän on aina ollut nopea. Hänen nopeudestaan ei ollut epäilystäkään, kun kiinnitin ensimmäisen kerran huomioni häneen. Viime vuosien aikana hän on kehittänyt itsestään kokonaisen paketin – rallivoittajan ja maailmanmestariehdokkaan, Wilson kertoo M-Sportin tiedotteessa.

Wilson olisi halunnut Tänakin jatkavan M-Sportilla, mutta 30-vuotias kuljettaja tarttui Toyotan tarjoukseen.

– Hyvästelemme raskain sydämin Ottin ja Martinin (Järveoja), jotka ovat olleet tärkeä osa menestystämme tänä vuonna. En ole todennäköisesti laittanut kehenkään muuhun kuljettajaan yhtä paljon uskoa – tai antanut yhtä monta mahdollisuutta. Mutta näin heti, että hänessä on potentiaalia.

– Ei ole helppoa sanoa näkemiin, mutta nyt Ottilla on aika kokea uusia laidunmaita. Toivotamme hänelle ja Martinille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Wilson sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat