Mäkinen kertoi Tänakin sopimuksen yksityiskohdista

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen suunnittelee, että Ott Tänak ajaa pitkään Yaris WRC -autolla rallin MM-sarjassa.

Toyota julkisti keskiviikkona tehneensä sopimuksen virolaiskuljettaja Tänakin kanssa. Tallin tiedotteessa ei mainittu, kuinka pitkä Tänakin sopimus on.

– Teimme kahden vuoden sopimuksen, ja jos on tahtotila jatkaa sopimusta, niin sitten jatketaan optiolla, Mäkinen paljastaa Rallit.fille.

Mäkinen tavoitteli Tänakia jo vuosi sitten tulokastiimiin, mutta virolainen lähti tähän kauteen M-Sportin Fordilla, jolla hän on ajanut uransa kaksi ensimmäistä voittoa kuluvalla sesongilla.

– Olisimme halunneet Tänakin jo tälle kaudelle meidän riveihin, mutta sopimusasiat estivät siirron toteutumisen. Nyt saatiin kaikki asiat kuntoon, Mäkinen sanoo.

Urallaan neljä maailmanmestaruutta voittanut Mäkinen arvelee, että Tänak halusi vaihtelua pitkän M-Sport-yhteistyön jälkeen.

– Ymmärrän entisenä kuljettajana, että välillä haluaa katsella jotain muuta. Jos katsoo meidän kokonaisuutta kuljettajana, vaihtoehtomme on ihan houkutteleva, kun meillä on täysi autotehtaan tuki takana, Mäkinen kertoo.

Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi jatkavat Toyotalla ensi kaudella. Viime ralleissa loistavasti esiintynyt Juho Hänninen jäi ilman jatkosopimusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat