Juho Hännisellä karu kohtalo – ”Olen kiitollinen hänelle”

Juho Hänninen
Juho Hänninen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisten MM-rallien hyvät suoritukset eivät riittäneet takaamaan Toyota-jatkosopimusta Juho Hänniselle.

Hänninen on saavuttanut uransa parhaat sijoitukset kolmessa viime rallissa. Punkaharjulainen nappasi uransa ensimmäisen palkintokorokesijan heinäkuun lopulla ajettuaan kolmanneksi Keski-Suomen sorateillä. Elokuussa Hänninen ajoi neljänneksi Saksan asvalttirallissa ja lokakuun alussa hän oli niin ikään neljäs Kataloniassa.

MM-sarjassa seitsemättä sijaa pitävän Hännisen viimeiseksi kilpailuksi Toyotalla jää ensi viikolla ajettava Walesin MM-ralli, sillä häntä ei ole ilmoitettu kauden päätöskilpailuun Australiaan. Toyota Gazoo Racing ilmoitti keskiviikkoaamuna, että se on pestannut Ott Tänakin ensi kauden kuljettajakseen Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin rinnalle.

– Olen kiitollinen Juholle kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt meidän hyväksemme. Hän kuuluu aina perheeseemme ja hänellä on ollut merkittävä rooli edetessämme tähän pisteeseen, missä olemme nyt, tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Tänak siirtyy Toyotalle M-Sport-tallista, jonka Ford Fiestalla virolainen on napannut uransa kaksi ensimmäistä voittoa kuluvalla kaudella. Tänak on MM-pistetaulukossa komeasti toisena.

– Olemme jo jonkin aikaa tarkkailleet Ott Tänakia. Hän on täydellinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta, Mäkinen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat