MM-ralliin saatiin tervetullut muutos – ”Älyttömän mielenkiintoista kaikille”

Juho Hänninen
Juho Hänninen vauhdissa Toyotalla. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa on käyty huimaavaan tasaisia kamppailuita tämän vuoden aikana.

Kun kautta on takana kahdeksan osakilpailun verran, sarjassa on nähty peräti viisi eri voittajaa neljällä eri automerkillä. Thierry Neuville on ajanut kolme voittoa Hyundaille, Sebastien Ogier ja Ott Tänak yhteensä kolme ykkössijaa Fordille sekä Jari-Matti Latvala yhden Toyotalle ja Kris Meeke yhden Citroenille.

Viime vuosina Volkswagen dominoi MM-sarjaa täysin, mutta talli päätti jättää MM-rallin edelliskauden jälkeen. Aluksi Volkswagenin lähtöä pidettiin negatiivisena asiana sarjalle, mutta kauden edetessä on huomattu, että se on saattanut jopa lisätä rallin mielenkiintoa.

– Sarja on varmasti ainakin tasoittunut. Autot ovat yllättävänkin tasaisia siihen nähden, että säännöt muuttuivat jonkin verran tälle vuodelle, Toyota-kuljettaja Juho Hänninen kertoo Rallit.fille.

– Mutta onhan tämä älyttömän mielenkiintoista kaikille, kuskeille ja katsojille, kun eri merkeillä pystyy (voittamaan) ja etukäteen on hankala sanoa, kuka voittaa. Erittäin tervetullutta, Hänninen jatkaa.

Puuppolasta käsin toimintaansa pyörittävä Toyota Gazoo Racing on ollut yksi kauden suurimmista yllättäjistä. Tommi Mäkisen pajalla pystyttiin rakentamaan heti debyyttikaudeksi sellainen menopeli, jolla voi taistella voitoista.

– Tosi hyvin olemme olleet vauhdissa tällä autolla, vaikka ei ole kuin reilu vuosi tehty tätä hommaa, Hänninen myöntää.

Katso Hännisen haastattelu kokonaisuudessaan jutun yläpuolella olevalta videolta!

Lue myös nämä

  • Uusimmat