Sebastien Loeb ajoi rajusti ulos kärkipaikalta Kiinassa

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Peugeot'n puikoissa. Kuva: SilkwayRally/Marian Chytka/MCH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loebin unelma Silkkitie-erämaarallin voitosta meni murskaksi ulosajon vuoksi maanantaina. Loebillä oli kisassa yli viiden minuutin johto ennen ongelmiaan.

Yhdeksän rallin maailmanmestaruutta valloittanut Loeb jahtasi Moskovasta startanneesta ja Kiinan Xi’aniin päättyvästä rallista ensimmäistä erämaarallivoittoaan. Rallin yhdeksäs etappi Kiinassa koitui kuitenkin ranskalaisen kohtaloksi.

Loeb ja hänen navigaattorinsa Daniel Elena vaurioittivat pahoin kilpuriaan, kun Peugeot’n tuore Dakar-ajokki rysähti kuivuneeseen joenuomaan. Loeb ja Elena selviytyivät onnekseen ilman pahempia kolhuja ulosajosta.

Loeb ja Elena joutuivat tekemään korjaustöitä Peugeot DKR Maxi -autoon kahden ja puolen tunnin ajan. Lopulta kokenut parivaljakko pääsi jatkamaan matkaa, mutta joutui pysähtymään hetken kuluttua uudelleen.

– Tällä hetkellä tiedämme vain sen, että Sebillä on vielä pitkä matka jäljellä ja autossa on pahoja vaurioita, tallin manageri Bruno Famin sanoi Autosportin mukaan.

– Tämä kuuluu kuitenkin kilpailuun. Juuri tällaisia asioita voi tapahtua näinkin haastavassa rallissa, Famin lisäsi.

Tuoreimman tiedon mukaan Loeb ja Elena pääsivät vielä jatkamaan ja saapuivat lopulta etapin maaliin, joka sijaitsee Hamin kaupungissa Pohjois-Kiinassa. Peugeot tiedotti Twitterin välityksellä, että auto yritetään saada kuntoon, ja lisäksi Loeb ja Elena käyvät lääkärintarkastuksessa.

Loebin tallikaveri Cyril Despres siirtyi kisan kärkeen 44 minuutin erolla kiinalaiseen Han Weihin.

– Näimme Sebin ja Elenan ja menimme tarkistamaan, ovatko he kunnossa. Kun näimme, ettemme voineet tehdä mitään, jatkoimme matkaa, Despres kertoi Silkkitie-rallin nettisivuilla.

Juttua päivitetty kello 18.52: Loeb ja Elena pääsivät etapin maaliin.

Lue myös nämä