MM-rallihanke pahasti vastatuulessa? Aika loppumassa kesken

Irlannin paluu rallin MM-sarjaan on vielä auki.
Irlannin MM-ralli
Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irlannin moottoriurheiluliitto on hakenut rallin MM-sarjan isännyyttä kolmeksi vuodeksi ensi kaudesta lähtien. Suunnitelmissa on, että kilpailu järjestettäisiin joka vuosi eri paikassa.

Irlannin MM-rallihankkeen ehtona on ollut, että projektille on taattu riittävä rahoitus. Käytännössä Motorsport Irelandin pitäisi saada valtiolta tukea 15 miljoonaa euroa, jotka jaettaisiin kolmelle vuodelle.

Motorsport Ireland esitteli hankkeensa jo tammikuussa, mutta sen jälkeen liitosta ei ole juurikaan tihkunut informaatiota julkisuuteen. Irish Examiner -lehden mukaan tiedon puute on johtanut siihen, että useat sidosryhmät ovat alkaneet ilmaista turhautumistaan.

Liitolta odotettiin lisätietoja maaliskuun puolivälissä ennen West Cork -rallia. Tämänkään jälkeen liiton puheenjohtajalta Aiden Harperilta ei ole onnistuttu saamaan tietoja projektin tilanteesta.

Irlantilaislehden mukaan liitto on nyt asettanut takarajaksi huhtikuun puolivälin. Mikäli tilanteeseen ei tule selvyyttä 15. huhtikuuta mennessä, Irlannin MM-rallihanke saattaa jäädä tällä kertaa toteutumatta.

Irlanti isännöi edellisen kerran rallin MM-sarjan osakilpailua vuonna 2009. Tuolloin keskuspaikkana toimi Sligon kaupunki. Nyt kisapaikoiksi on esitetty Waterfordia, Kerryä ja Limerickiä, jotka järjestäisivät kisan vuorovuosina.

Irlannin lisäksi kauden 2025 kalenteriin ovat tyrkyllä myös Saudi-Arabia sekä Paraguay. MM-sarjan promootioyhtiö on kertonut, että sen tavoitteena on järjestää kaksi osakilpailua Etelä-Amerikassa ensi vuonna.

Promoottori on myös ilmoittanut, että ensi vuoden MM-ohjelma on tarkoitus julkistaa kesäkuun loppuun mennessä.

Lue myös nämä