Suomalaiskuski taisteli rallivoitosta Italiassa – ajoi ulos viimeisellä erikoiskokeella

Mikko Heikkilä koki karvaan pettymyksen Italian sorarallisarjan osakilpailussa viikonloppuna.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Step Five Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä oli mukana Rally della Val D’Orcia -kilpailun voittokamppailussa ennen viimeistä erikoiskoetta. Tilanne oli äärimmäisen tasainen, sillä viiden kärki mahtui vain kuuden sekunnin sisään.

Toyotan uudella Rally2-autolla kilpaileva Heikkilä ja italialaiskartturi Francesco Pezzoli starttasivat kakkossijalta päätöspätkälle. Eroa kisaa johtaneeseen Fabrizio Zaldivariin oli vain 1,7 sekuntia.

Heikkilä yritti vielä hyökätä, mutta tuloksena oli lopulta keskeytys ulosajon vuoksi.

– Auto alkoi spinnaamaan takapyörien ajauduttua pehmeälle soralle, enkä saanut autoa kiinni. Vauhtia ei onneksi ollut paljon, mutta harmi homma silti, Heikkilä totesi tiedotteessaan.

– Kisa oli hyvää tähän asti. Pääsimme ajamaan kunnolla kilpaa ja yritin kovasti pitää muut takana. Harmittaa Italian sarjan mestaruuden kannalta, tämäkin on meille tärkeä sarja. Pahoittelut tiimille ja kartturille Francescolle – he tekivät hienoa työtä koko viikonlopun ajan, suomalaiskuski lisäsi.

Heikkilä ajaa tänä vuonna säännöllisesti myös Italian sorarallisarjassa, jonka avauskilpailun hän voitti maaliskuussa.

Heikkilän kilpailukausi jatkuu heti ensi viikonloppuna yhdessä italialaistiimi Step Five Motorsportin kanssa, kun rallin EM-sarja käynnistyy Unkarissa. Italian sarjassa nuottia englanniksi lukeva Pezzoli antaa tilaa Heikkilän luottokartturi Kristian Temoselle, joka kilpailee nurmijärveläisen kanssa EM- ja MM-osakilpailuissa.

Zaldivar ajoi lopulta Rally della Val D’Orcian voittoon niukalla 1,6 sekunnin erolla Simone Tempestiniin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat