Miten ihmeessä japanilaiskuski on aina podiumilla Keniassa? – ”Minulla on täällä hyvä buugi päällä”

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsuta saalisti kauden ensimmäisen palkintosijansa viikonloppuna Keniassa.
Takamoto Katsuta
Kenian MM-ralli sopii Takamoto Katsutalle. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta ylsi podiumille jo kolmatta kertaa urallaan Afrikassa, joten kisa on Jyväskylässä asuvan rallitähden mieleen. Ruotsin rallissa helmikuussa Katsuta oli voittotaistelussa, mutta lipsautti hankeen. Siinä mielessä Kenian tulos oli äärimmäisen tärkeä.

– Tietenkin olen tosi onnellinen sekä itseni että tiimin puolesta. Ruotsissa pettymys oli valtava. Olisin voinut taistella siellä Esapekkaa (Lappi) vastaan, koska tiimi teki minulle loistavan auton. Tein kuitenkin virheen ja kaikki oli ohi. Silloin olin tosi turhautunut itseeni, Katsuta huokaisi Rallit.fille.

– Tämä kisa oli kuitenkin täysin erilainen. Täällä ei tarvitse olla koko ajan kaasu pohjassa, vaan myös kärsivällisyyttä tarvitaan. Opin sen viime vuonna. Nyt se palkittiin. Toki voin vielä kehittyä.

Katsuta on ajanut Keniassa kolme uransa viidestä palkintosijasta, joten Afrikka todella sopii japanilaiselle. Mistä huima vire juuri Keniassa oikein johtuu?

– Saan paljon kannustusta paikallisilta ihmisiltä ja toki myös tiimiltäni. Minulla on aina ollut täällä hyvä buugi päällä, Katsuta naureskeli.

– Mutta ei täällä pärjää ilman onnea. Ilman sitä ei saa hyviä tuloksia. Ehkä minun pitää kiittää Keniaa siitä, että minä olen monesti täällä onnistunut ajamaan varsin puhtaasti.

Keniassa ajettiin tällä kaudella ensimmäistä kertaa sorapinnalla. Toyotalle kaksoisvoitto oli merkittävä, sillä nimenomaan soralla kaasutellaan suurin osa rallivuoden kisoista.

– Täällä oli kyse siitä, miten luotettava auto on. Meillä ei ollut mitään epäilyksiä auton suhteen, ja juuri siksi pystyimme ehkä vähän välillä hidastamaan. Meidän ei tarvitse myöskään huolehtia, koska tiedämme, että auto voi ottaa iskuja vastaan, Katsuta sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat