Kalle Rovanperä nousi legendojen joukkoon – suomalaistähdeltä viileä kuitti

Vain harvat ja valitut ovat yltäneet useampaan kuin yhteen voittoon Kenian MM-rallissa.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen olivat ykkösiä Keniassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä liittyi lyhyelle listalle sunnuntaina, kun hän ajoi toista kertaa urallaan ykköseksi legendaarisessa Safari-rallissa. Rovanperä oli suorastaan dominoiva, sillä voitto irtosi yli puolentoista minuutin erolla tallikaveri Takamoto Katsutaan.

Eniten Kenian MM-osakilpailun voittoja on kahminut Shekhar Mehta, joka voitti kotikisansa viidesti. Ruotsalainen Björn Waldegård juhli Safarissa neljästi sekä Juha Kankkunen ja Colin McRae kolmesti.

Rovanperän lisäksi kahteen voittoon ovat yltäneet muun muassa Miki Biasion, Richard Burns, Tommi Mäkinen ja Sebastien Ogier.

Liittyminen legendojen listalle ei juurikaan hetkauttanut Rovanperää.

– Se ei ole supertärkeää. Mutta ei se huonokaan juttu ole, Rovanperä kuittasi viileästi Rallit.fille.

Rovanperän osallistuminen Safari-ralliin ei ollut itsestäänselvyys, sillä hän ajaa tänä vuonna vain puolet MM-osakilpailuista. Lopulta ralli valikoitui hänelle, sillä se sopi paremmin suomalaisen kalenteriin. Tallin toinen osa-aikainen kuljettaja Sebastien Ogier jätti kisan väliin.

– Tiesin, että tämä on hyvä ralli meille – se on ollut sitä joka vuosi. Joten ei ollut mikään ongelma tulla tänne, Rovanperä totesi.

Rovanperän viikonlopun esityksestä ei löytynyt moitteen sijaa. Suomalainen repi alussa eroa vastustajiinsa, minkä jälkeen hän kontrolloi tilannetta.

Rovanperän mukaan voitto ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä olosuhteet olivat vaikeat.

– Taistelimme olosuhteiden kanssa koko viikonlopun perjantaiaamusta lähtien. Joten se on iso helpotus, kun pääsee maaliin hyvän suorituksen päätteeksi.

– Olen todella tyytyväinen tavasta, jolla teimme tämän. Muilla oli kamppailua auton ja renkaiden kanssa, mutta meillä ei ollut käytännössä mitään ongelmia. Tätä rallia ei olisi voinut ajaa fiksummin. Meiltä löytyi nopeutta ja käytimme sitä, Rovanperä kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat