Esapekka Lapilta karu arvio – ”Mittani on nyt täynnä”

Hyundain suomalaistähden Esapekka Lapin Safari-ralli oli melkoista tuskaa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina räjähti vaihdelaatikko, lauantaina lensi lintuja tuulilasiin ja meni renkaita sekä sunnuntaina vielä kaiken päälle rikkoutunut vetoakseli. Lapin vauhti oli kuitenkin kohdillaan, sitä ei käy kiistäminen.

Ennen perjantain ongelmiaan Lappi oli rallissa toisena. Myös sunnuntaina vauhtia olisi piisannut lisäpisteiden metsästykseen, mutta taas petti tekniikka. Lappi kärsi lukuisista teknisistä ongelmista myös viime kaudella Keniassa, joten ei ihme, jos kuppi vähällä mennä nurin.

– Lähinnä tämä oli alamäkeä. Ainoa positiivinen asia oli vauhti. Auto on suorituskykyinen, mutta luotettavuuden suhteen ongelma on sama kuin ennenkin ellei jopa pahempi kuin viime vuonna, Lappi tuskasteli Rallit.fille.

– Olen yrittänyt kysyä mekaanikoilta ja insinööreiltä, että voisinko tehdä jotain toisin. He kuitenkin ovat sanoneet, että en voi, vaan että kyseessä on vain huono tuuri.

Pelkästään Lapin ajotyyli ei kuitenkaan voi olla syypäänä, sillä vastaavanlaisia mystisiä vaihdelaatikon räjähtämisiä ja vetoakseleiden katkeamisia ei ole tullut muiden merkkien autoilla.

– Ehkä ajoitus on sitten väärä ja tulee jotain kuormaa. Sitä on ainakin mietitty. Toisaalta taas minulla ei ole ikinä ollut mitään tuollaisia ongelmia jonkun muun auton kanssa, Lappi ihmetteli.

Kaksi perättäistä kärsimysnäytelmää Keniassa ei ainakaan houkuttele pieksämäkeläistä matkustamaan rallin takia takaisin Afrikkaan.

– Ei, olen turhautunut, Lappi kuittasi nopeasti.

– Toki tämä on legendaarinen ja erityinen kisa, mutta jokin raja on olemassa, että kuinka paljon negatiivista voi sietää. Minun mittani on nyt täynnä. Ongelmia on ollut aivan liikaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat