Mitä ihmettä? Kalle Rovanperä kehui itseään

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä ajoi voittoon Keniassa viikonloppuna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ykköstila oli Rovanperälle uran toinen Afrikassa sekä ensimmäinen sitten viime vuoden syyskuun ja Kreikan osakilpailun. Vain valikoituja MM-ralleja tänä vuonna ajava Rovanperä todisti jälleen, miksi mies on kaksinkertainen mestari.

Harvinaista kyllä, viilipyttymäinen Rovanperä kehui myös itseään.

– Minusta teimme Jonnen (kartanlukija Halttunen) kanssa hyvää työtä. En usko, että tätä kisaa voi ajaa yhtään paremmin. Meillä ei ollut mitään ongelmia koko viikonlopun aikana. Ajaminen oli tosi fiksua, Rovanperä sanoi WRC All Liven haastattelussa.

Toki Rovanperä jakoi kiitosta myös Toyotan rallitallille. Jälleen kerran japanilaisvalmistajan auton äärimmäinen luotettavuus palkittiin.

– Tämän kisan voitto on aina erityistä, koska se on niin raju. Ralli on myös legendaarinen Toyotalle. Olemme olleet täällä aina hyviä ja se putki jatkuu. Kuten Afrikassa sanotaan, Toyotan on aina ykkösenä, Rovanperä herkutteli.

– Iso kiitos tiimille. Jokainen teki kovan työn, että saimme auton näin hyväksi.

Myös tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli intoa täynnä. Toyota otti kauden ensimmäisen voittonsa parin hankalan kisan jälkeen.

– Olen todella onnellinen. Tämä on meidän kautemme ensimmäinen voitto parin raskaan kisan jälkeen. Nyt voitimme tyylillä. Täytyy sanoa, että Kalle dominoi kisaa alusta saakka, Latvala hehkutti.

– Hänen lähestymistapansa kisaan oli todella järkevä, eikä mitään ongelmia ollut koko viikonlopun aikana. Kalle oli äärimmäisen älykäs sen suhteen, milloin voi hyökätä ja milloin ei. Iso kiitos myös tallille, joka tarjosi taas hyvän auton.

Toyotan kaksoisvoiton varmisti Takamoto Katsuta, jolle podium oli Keniassa jo uran kolmas. Katsuta ajoi ulos voittotaistelusta Ruotsissa edellisessä kisassa, joten Kenian tulos oli hyvää balsamia haavoille.

– Näyttää siltä, että Taka todella rakastaa tätä rallia. Olen hyvin onnellinen hänen puolestaan. Ruotsissa hän koki ison pettymyksen, kun loistavaa vauhtia ei palkittu. Siellä pikku virhe maksoi isoa hintaa, Latvala mietti.

– Myös Elfyn (Evans) taisteli hienosti. Hän sai hyvät pisteet, mikä on tärkeää kuljettajien sarjan kannalta. Onni ei kuitenkaan ollut hänen puolellaan rengasrikkojen suhteen, mutta sellaista ralli on.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat