Jari-Matti Latvalan tiimi teki sen taas – ”Haluamme pitää asiat tällä tavalla”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitiimi on kahminut roppakaupalla menestystä Kenian Safari-rallista.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala (kesk.) pääsi juhlimaan kaksoisvoittoa Aaron Johnstonin (vas.), Jonne Halttusen, Kalle Rovanperän ja Takamoto Katsutan kanssa. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Klassikkokilpailu päättyi sunnuntaina jälleen Toyotan voitonjuhliin, kun Kalle Rovanperä ajoi ykköseksi ja Takamoto Katsuta toiseksi.

Lue lisää: Kalle Rovanperälle kauden avausvoitto näytöstyyliin!

Safari-ralli palasi MM-sarjan ohjelmistoon vuonna 2021. Hyundai ei ole saanut yhtäkään kunnon onnistumista Keniassa, kun taas Toyota on putsannut palkintopöydän joka kerta. Neljässä viime Safari-rallissa Toyota on ottanut kaksi huikeaa neloisvoittoa sekä kaksi kaksoisvoittoa.

– Haluamme pitää asiat tällä tavalla. Tämä on iso markkina Toyotalle, tallipomo Latvala naureskeli Rallit.fille.

Tällä kertaa voitto tuli tärkeään paikkaan, sillä Hyundai oli juhlinut kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa. Latvalalla olikin hymy herkässä maalijuhlallisuuksien jälkeen.

– Meidän pitää olla todella tyytyväisiä ja onnellisia tästä tuloksesta. Tämä oli meille ensimmäinen voitto tällä kaudella. Todistimme jälleen auton luotettavuuden ja vahvuuden täällä Keniassa, Latvala sanoi.

Rovanperä oli täysin dominoiva ja otti uransa toisen Safari-rallin ykköstilan reilun puolentoista minuutin turvin. Latvalan mukaan Rovanperä osoitti viikonloppuna, miksi hän on kaksinkertainen maailmanmestari.

– Kallen lähestymistapa oli täydellinen: hän säästeli autoa pahoissa paikoissa ja hyökkäsi, kun olosuhteet olivat paremmat. Hänellä ei ollut mitään ongelmia ja hän oli todella tasainen, Latvala kehui.

Tallipäälliköltä irtosi ylistyssanoja myös toiseksi sijoittuneelle Katsutalle, joka sivusi uransa parasta sijoitusta Keniassa. Safari on sopinut erityisen hyvin japanilaiselle, sillä hän on ajanut Afrikassa kolmesti palkintokorokkeelle.

– Jotkut kilpailut saattavat sopia kuljettajalle paremmin. Hän viihtyy täällä, vaikka tämä on erittäin vaikea kilpailu. Olen todella onnellinen Takan puolesta, sillä edellisessä kisassa Ruotsissa hän olisi voinut saada loistavan tuloksen, mutta hän hyökkäsi hieman liikaa ja menetti sen, Latvala kertoi.

MM-sarjassa Toyotan ykköskuljettaja on Elfyn Evans, joka on pistetaulukossa kakkosena kolmen osakilpailun jälkeen. Evans sijoittui Safari-rallissa neljänneksi ja kaapi tililleen yhteensä 16 pistettä.

Walesilainen on kuuden pisteen päässä sarjaa johtavasta Thierry Neuvillesta, joka sijoittui Safari-rallissa viidenneksi, mutta keräsi toiseksi isoimman pistepotin (19) Rovanperän jälkeen.

– Elfynillä oli hyvä vauhti, mutta tällä kertaa kaikki ei osunut hänellä kohdalleen. Ensin hänellä oli hieman epäonnea ja hän yritti saada aikaa takaisin, mutta sitten tulikin toinen rengasrikko.

– Mutta hän taisteli ja sai hyvät pisteet sarjaan. Se on erittäin tärkeää MM-taistossa Thierryä vastaan, Latvala painotti.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa huhtikuun puolivälin jälkeen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat