Hyundai-tähti kasvatti hieman johtoaan – tässä ovat rallin MM-sarjan pistetilanteet

Hyundain Thierry Neuville jatkaa rallin MM-sarjan kärjessä myös Kenian osakilpailun jälkeen.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Safari-ralli päättyi sunnuntaina Kalle Rovanperän voitonjuhliin. Suomalainen nappasi viikonlopulta myös isoimman pistepotin (20), mutta rallin kokonaistuloksissa viidenneksi sijoittunut Neuville keräsi vain yhden pisteen vähemmän.

Neuville oli hyvässä iskussa sunnuntaina ja hän sai päätöspäivästä kaikkiaan 11 pistettä. Belgialaisella on MM-sarjassa nyt kuuden pisteen etumatka Elfyn Evansiin, joka sijoittui Keniassa neljänneksi ja nappasi kaikkiaan 16 pistettä.

Safari-rallissa kolmanneksi sijoittunut Adrien Fourmaux on samalla sijalla myös MM-pistetaulukossa. Ranskalainen on ottanut jo kaksi palkintosijaa peräjälkeen.

Hyundain Ott Tänak keskeytti kisan perjantaina, mutta hän saalisti viikonlopusta lopulta 12 pistettä, kiitos uuden pistejärjelmän. Valtaosa virolaisen pisteistä tuli sunnuntailta, jolloin hän oli koko joukon nopein kuljettaja ja sijoittui Power Stage -erikoiskokeella toiseksi.

MM-pisteissä Tänak on neljäntenä, mutta hän on jäänyt Neuvillesta jo 34 pistettä.

Rallivoittaja Rovanperä loikkasi MM-sarjassa viidenneksi Tänakin kantaan. Rovanperä ajaa tänä vuonna vain osan kisoista, joten hän ei taistele maailmanmestaruudesta. Safari-rallissa toiseksi sijoittunut Takamoto Katsuta pitää puolestaan hallussaan MM-sarjan kuudetta tilaa.

Valmistajien MM-sarjassa Toyota on ykkösenä neljän pisteen erolla Hyundaihin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.