Miltä tuntuisi voittaa pitkästä aikaa, Esapekka Lappi?

Hyundain Esapekka Lappi on nyt todella lähellä uransa toista voittoa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull pool content
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi johtaa Ruotsin rallia yli minuutin erolla ranskalaiseen Adrien Fourmaux´hon nähden. Suomalaisen uran toinen MM-rallivoitto on nyt todella lähellä.

Lappi on ollut vain kerran urallaan vastaavassa tilanteessa. Vuoden 2017 Suomen MM-rallissa Lappi joutui tai pikemminkin pääsi samaan tilanteeseen. Toyotalla tuolloin ajanut nykyinen Toyota-pomo Jari-Matti Latvala keskeytti kärkipaikalta ja Lappi pääsi Jyväskylän MM-rallin kärkeen.

Silloin Lappi joutui varmistelemaan ylivoimaisesta johtoasemasta. Hän johti tuolloin lähes minuutin erolla Teemu Suniseen nähden ennen päätöspäivää.

– En ole oikein tottunut tähän, Lappi sanoi.

Voitto on tietysti tavoitteena.

– Ei se elämää muuttaisi, mutta olisihan se kiva, Lappi letkautti.

Lapin voitto 2017 oli iso yllätys aikanaan, eikä sitä olisi tullut ilman Latvalan keskeytystä. Lapilla on ollut sen jälkeen muutamia saumoja voittaa ”ihan omillaan”, mutta ne ovat karanneet käsistä.

– Toistaiseksi fiilis on ainakin hyvä ja tyytyväinen. Ei ole ollut ihan paras fiilis ajaa, kun ero on noin iso ja sitä on pitänyt vain hallita. Mitään riskejä en ole ottanut, Lappi sanoi.

Mutta se uran toinen voitto. Mitä se merkitsisi?

– Siitä on nyt jotain kuusi ja puoli vuotta. On minulla ollut mahdollisuus voittaa aiemminkin. Osan olen tyrinyt ihan itse ja osa on sitten mennyt tallimääräyksillä, Lappi sanoi.

– Olen metsästänyt sitä jo jonkin aikaa. Jossain vaiheessa ajattelin, että sitä ei enää tule. Mutta nyt meillä on mahdollisuus, Lappi iloitsi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat