Hyundain tallipäällikkö moitti Esapekka Lappia vain yhdestä asiasta: ”Hän on suomalainen, joten se on normaalia”

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul toivoo, että Esapekka Lappi hoitaa homman kotiin sunnuntaina Ruotsin MM-rallissa.
Cyril Abiteboul ja Esapekka Lappi
Cyril Abiteboul ja Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapilla on kilpailussa ylivoimainen johto ennen sunnuntain kolmea erikoiskoetta. Suomalaiskuski johtaa Uumajan ympäristössä ajettavaa kilpailua reilun minuutin erolla M-Sport Fordin Adrien Fourmaux’hon.

Hyundain ykköstähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak ovat pudonneet kärkikamppailussa, joten Lapilla on mahdollisuus tuoda isoimmat pisteet tiimilleen. Lauantai-illan kärkipaikan myötä Lappi kuittaa itselleen ja Hyundaille vähintään 18 MM-pistettä, mikäli hän selvittää sunnuntain erikoiskokeet.

– Minun ei tarvitse juurikaan ohjeistaa häntä. Hän tietää, etten nukkunut viime yönä. Enkä usko, että nukun tulevanakaan yönä. Hän tietää, kuinka tärkeitä pisteet ja voitto ovat meille valmistajien MM-sarjaa varten. Hänen pitää vielä tehdä työnsä loppuun, tallipäällikkö Abiteboul sanoi.

Ruotsin MM-rallin ennakkosuosikeista Kalle Rovanperä ja Tänak sortuivat virheisiin kisan avauspäivänä. Lappi puolestaan on ajanut varman kilpailun, minkä ansiosta hän on lähellä uransa toista MM-rallivoittoa.

– Hän on ollut vahva ja kärsivällinen silloin, kun siihen on ollut tarvetta. En halua vielä yliarvioida hänen suoritustaan, sillä hänen pitää pistää homma pakettiin. Mutta hän on ollut hyvä tässä kisassa, Abiteboul kertoi.

Abiteboul moitti Lappia vain yhdestä asiasta.

– Ainoa juttu on se, että hän ei hymyile makuuni tarpeeksi. Hän muistutti minua siitä, että hän on suomalainen, joten se on normaalia, ranskalaispomo letkautti.

Abiteboul osasi odottaa Lapilta vahvaa suoritusta. Mutta suomalaisen voitto ylittäisi tallipäällikön ennakko-odotukset.

– Asetimme hänet tavallaan tiimin mustaksi hevoseksi. Esapekalla oli suunnilleen samanlainen lähtöpaikka kuin Kallella, joten odotimme hänen antavan jonkin verran painetta Kallelle. Rovanperän eilisen ongelman myötä hän nousi parempaan asemaan voiton suhteen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat