Miljonäärin tuella rallin MM-sarjan huippukalustoon – ”En voi kylliksi kiittää häntä”

Gregoire Munster saattaa ajaa tällä kaudella jopa kaksi MM-rallia Rally1-luokituksen Fordilla.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Munster tekee debyyttinsä rallin MM-sarjan pääluokassa ensi viikolla, kun hän starttaa Chilen soraralliin Ford Puma Rally1 -autolla. Auton hän saa käyttöönsä kreikkalaiselta herrasmieskuljettaja Jourdan Serderidisilta, joka on tukenut luxemburgilaisen uraa.

Munster, 24, on saavuttanut ralliurallaan kotimaansa Luxemburgin mestaruuden sekä kaksi juniorimestaruutta Belgiassa. MM-sarjan puolella Munster ei ole vielä nauttinut valtaisaa menestystä, mutta pian hän kerää ensimmäiset kilpailukilometrinsä huippuluokan kalustolla.

Todennäköistä on, että Munster nähdään Ford Puman ratissa toiseenkin kertaan syksyn aikana.

– Toivottavasti pystymme ajamaan Chilen jälkeen toisen rallin asvaltilla. Tavoitteena on, että ajamme yhden rallin molemmalla alustalla. Näin saamme tuntuman, millaista on Rally1-autossa, Munster kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Rallin MM-kausi päättyy kahteen asvalttikilpailuun. Uusi Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa lokakuun lopussa, ja kauden päätöspisteet jaetaan Japanissa marraskuussa.

Munsterille loogisin vaihtoehto olisi Keski-Euroopan ralli.

– Se voisi olla vaihtoehto, mutta toisaalta voitimme viime vuonna WRC2-luokan kilpailun Japanissa, joten voisimme mennä sinne. Nuorempana ajoin paljon Saksassa – siinä pieni vinkki, Munster pyörittelee.

Rehellisyyden nimissä voitaneen sanoa, että ilman Serderidisin tukea Munsterilla ei olisi tässä vaiheessa mitään asiaa Rally1-autoon. Pääluokan harvoille paikoille pyrkii useita kuljettajia, joilla on ainakin paperilla esittää huomattavasti luxemburgilaista kovemmat meriitit.

Serderidis on kotoisin Kreikasta, mutta hän tekee bisnestä Belgiasta käsin, missä myös Munster asuu. Serderidis hankki viime vuoden alussa M-Sportilta Ford Puman, jolla hän ajoi ainakin toistaiseksi viimeisen kilpailunsa Kreikan MM-rallissa reilu viikko sitten.

Tietotekniikka-alan yrityksellään miljoonia takova Serderidis voi tarjota auton Munsterille, johon hän tutustui Belgian rallisarjassa.

– Ilman häntä en olisi täällä, Munster myöntää.

– Hän ajaa itsekin rallia, joten hän tietää rallimaailman ja kuinka vaikeaa on päästä huipulle ilman tukea. Hän on auttanut minua viime vuoden alusta lähtien – en voi kylliksi kiittää häntä.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat