Mikko Hirvosen kartanlukija teki parin pitkällä uralla yhden jättimäisen virheen – ”Olin kävelemässä suohon suorin tein”

Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen
Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen. Kuva: M-Sport/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen ajoivat rallin MM-sarjassa yhdessä huikeat 12 sesonkia. Matkan varrelle mahtui monenlaisia kommelluksia, mutta yksi isompi ulosajo on jäänyt kartanlukija Lehtisen mieleen. 

– Nyt kun jälkikäteen muistelee, niin yksi hieno muisto jäi Walesin rallista 2013. Yhden ison virheen olen urallani tehnyt, minkä takia leikki on jäänyt kesken, ja se oli juuri tuo kisa. Jotenkin siinä meni vaan senat sakaisin, Lehtinen aloittaa muistelot.

– Olin aika huonona sen jälkeen ja suohon kävelemässä suorin tein. Ilmoitin Hirvoselle, että tämä oli viimeinen ralli mulle ja nähdään joskus. Lähdin jo kävelemään poispäin, kun hän tarttui minua olkapäästä.

Lue myös: Konkarikartturi vertaa Teemu Sunista Mikko Hirvoseen – ”Hän ei vedä joka kerta uhrimielellä aukkoon sisään”

Siinä hetkessä Hirvosen luottokartturille lausumat sanat jäivät Lehtisen mieleen varmasti ikuisiksi ajoiksi. Ne kuuluivat suurin piirtein näin:

– Ei siinä mitään, arvostan kyllä päätöstäsi. Haluan kuitenkin sanoa kaksi juttua ennen kuin lähdet. Ensimmäinen on se, että olemme ajaneet yli kymmenen vuotta yhdessä ja tämä on ensimmäinen virheesi, että näin huonosti käy. Toinen on se, että ei tuo paikka edes näyttänyt yhtään täydeltä, mutta ajoin täysillä, kun käskit. Ota se enempi kohteliaisuutena, Hirvonen lausui Lehtisen muistin mukaan.

Lehtinen muutti mieltään ja taisi siinä pieni hymynkarekin irrota huulilta. Kokeneen kartturin mukaan kyseinen hetki on sekä yksi karmeimmista muistoista uralla että myös yksi hienoimpia hetkiä.

– Tilanne kertoo aika paljon siitä, miten iso meidän välinen luottamus ja toisen tekemisen arvostus olivat puolin ja toisin.

Nykyisin Teemu Sunisen aisaparina toimiva Lehtinen ja Hirvonen ajoivat kyseisessä rallissa viimeistä kertaa Citroenin ajohaalareissa.

– Suomessahan on sanonta, että pitikin sattua vielä viimeisenä työpäivänä. Kerran on ollut sellainen tilanne elämässä ja se oli juurikin tuolla Walesissa 2013. Löimme shakedownin aamuna torstaina kättä päälle tiimin väen kanssa ja sanoimme, että menemme takaisin Fordille, Lehtinen sanoo Rallit.fille.

– Sitten se taisi tilanne tulla lauantaina ja siinä vaan oli (Yves) Mattonille sanottava, että pitikin näin vielä käydä. Vedettiin vehkeet ihan mytyksi viimeisenä työpäivänä.

Samainen Matton toimii tätä nykyä FIA:n ralliosaston pomona.

Rallit.fin uuden juttusarjan Rallin tuntemattoman sankarit toinen pääosan esittäjä on Jarmo Lehtinen. Julkaisemme Lehtisen urasta laajan artikkelin ensi viikonloppuna. Juttusarjan avausosan tähti oli Miikka Anttila.

Lue myös: Rallin tuntemattomat sankarit: Epäonninen sattuma johdatti MM-sarjan ennätysmiehen Latvalan rinnalle – ”Kuultiin, että Jari-Matti ajoi samassa mutkassa ulos”

Lue myös nämä