Mikko Heikkilä pettyi rajusti Unkarin EM-rallissa – ”Kisa oli omissa käsissä”

Mikko Heikkilä joutui keskeyttämään johtoasemasta Unkarissa ajettavan rallin EM-sarjan osakilpailun.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: BencePhoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntaiaamuna johtonsa 10,1 sekuntiin kasvattanut Heikkilä oli loistovauhdissa ennen vanteen hajoamista päivän kolmannella erikoiskokeella. Vanne pamahti kovavauhtisella osuudella, joten mitään ei ollut tehtävissä.

Nurmijärveläiskuljettajalle ja kartanlukija Kristian Temoselle pettymys oli tietenkin valtaisa. Heikkilän mukaan tilanteessa oli silkkaa epäonnea.

– Vanne hajosi ensin ja pyörän irtoaminen rikkoi jousituksen. Yritin kierrellä kiviä koko pätkän ajan, ja oltiin väliajoissakin hieman perässä, mutta se ei riittänyt. Mitään selkeää osumaa ei ollut, eikä mitään mitä olisin voinut tehdä eri tavalla, Heikkilä kertasi keskeytykseen johtaneita tapahtumia.

Italialaisen Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2-autolla kilpaillut Heikkilä nousi kilpailun johtoon lauantain toisella erikoiskokeella ja piti johtopaikkaa hallussaan 2,3 sekunnilla yötauolle tultaessa. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Heikkilä kasvatti eroa voittamalla molemmat aamun avanneista erikoiskokeista ennen kilpailun ennenaikaista katkeamista.

– Kisa oli omissa käsissä. Lauantain pikku murheista huolimatta johdettiin rallia ja kaikki oli kontrollissa. Varovaisuudesta huolimatta kävi näin. Harmituksia on ollut ennenkin, mutta ne eivät vain tunnu meidän kohdallamme hellittävän, Heikkilä harmitteli.

Rallin EM-sarja jatkuu Kanariansaarilla 2.-4. toukokuuta.

Lue myös nämä