Mikko Heikkilä palkintokorokkeelle EM-rallissa – kakkossija valui käsistä päätöspätkällä: ”Pettymys on kova”

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri ajoivat kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Latvian EM-rallissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World/Red Bull Content Pool

Heikkilä oli sorarallissa toisena vielä ennen Liepaja-rallin viimeistä erikoiskoetta, mutta espanjalainen Efren Llarena puristi Heikkilän edelle päätöspätkällä. Heikkilä jäi lopulta vain 0,6 sekunnin päähän kakkossijasta.

Heikkilä jäi Power Stage -erikoiskokeella 11,7 sekuntia pohja-ajasta ja oli vasta kymmenenneksi nopein.

– Viimeisellä pätkällä ajo tuntui hyvältä, mutta aika ei ollut odotetun mukainen. Pitää työstää viimeisten erikoiskokeiden suorituksia, Heikkilä summasi tiedotteessaan.

– Ajan myötä tätä tulosta pystyy varmasti arvostamaan enemmän, mutta tällä hetkellä pettymys on kova, Heikkilä harmitteli.

Voittajasta ei ollut epäselvyyttä Latvian nopeilla sorateillä. Kotikilpailussaan ajanut Martins Sesks tykitti pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle ja otti uransa ensimmäisen EM-rallivoiton lopulta yli minuutin marginaalilla.

– Tämä oli puhdasta nautintoa. Nyt tunne on uskomaton, Sesks fiilisteli.

– Viikonloppu oli fantastinen. Tämä oli luultavasti urani paras ralli.

Virolaiset Ken Torn ja Gregor Jeets ajoivat Liepaja-rallissa sijoille neljä ja viisi. Entinen WRC-kuljettaja Hayden Paddon kuittasi kisasta kuudennen sijan.

Kaksivetoisten ERC4-luokassa nuoret suomalaistoivot Toni Herranen ja Benjamin Korhola ajoivat palkintosijoille. Herranen sijoittui kilpailussa toiseksi jäätyään 14,6 sekuntia voiton ottaneesta espanjalaiskuski Oscar Palomosta. Korhola jäi kärjestä puolisentoista minuuttia.

Rallin EM-kausi jatkuu heinäkuun loppupuolella Rooman ympäristössä.