Mikko Heikkilä kiinni palkintosijassa EM-rallissa – ruotsalaiskuski törmäsi ongelmiin

Mikko Heikkilä kamppailee jopa kakkossijasta Latvian EM-rallissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun rallista on jäljellä enää kolme erikoiskoetta, Heikkilä ajaa Liepaja-rallissa kolmantena. Latvialainen Martins Sesks on mennyt menojaan, mutta Heikkilällä on matkaa vain 2,2 sekuntia kakkosena ajavaan Efren Llarenaan.

Heikkilä oli hyvässä iskussa aamupäivän kolmen erikoiskokeen lenkillä. Sesks kirjautti jälleen pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle, ja Heikkilä oli puolestaan kakkonen joka pätkällä.

– Urat eivät olleet kovinkaan syvät, joten yritin hyökätä. Toivottavasti aika on hyvä muihin verrattuna, Heikkilä kertoi aamupäivän lenkin päättäneen Vecpilsin pätkän maalissa.

– Meidän pitää keskittyä täysillä, sillä Mikko puskee kovaa. Vielä kolme pätkää jäljellä, espanjalaiskuski Llarena totesi.

Kotiteillään ajava Sesks on ajanut pohjat kilpailun jokaiselle pikataipaleelle. Latvialaisella on tukeva 49,5 sekunnin etumatka Llarenaan nopeassa sorakisassa.

Ruotsalaiskuljettaja Tom Kristensson ajoi kilpailussa kolmantena Heikkilän edellä ennen Vecpilsin pätkää, jolla hän törmäsi ongelmiin. Rengasrikko pudotti Kristenssonin kärkikamppailusta sijalle 12.

– Pahoittelut, että nyt ei hymyilytä. Mitään ei tapahtunut, mutta silti tuli rengasrikko, Kristensson noitui.

Virolaiset Ken Torn ja Gregor Jeets ovat Heikkilän perässä sijoilla neljä ja viisi, mutta he ovat jo yli minuutin päässä kärkipaikasta. Entinen WRC-kuljettaja Hayden Paddon ajaa puolestaan kuudentena.

Kaksivetoisten ERC4-luokassa Toni Herranen on toisena 14,6 sekunnin päässä kärkipaikkaa pitävästä Oscar Palomosta. Benjamin Korhola ajaa luokassa neljäntenä.

Liepaja-rallissa ajetaan sunnuntaina vielä kolme erikoiskoetta.

Latvian EM-rallin tilanne EK9/12 jälkeen:

1. Martins Sesks  Skoda 1.06.15,1
2. Efren Llarena  Skoda   +49,5
3. Mikko Heikkilä Skoda   +51,7
4. Ken Torn    Ford  +1.12,4
5. Gregor Jeets  Skoda  +1.16,6
6. Hayden Paddon  Hyundai +1.24,9
7. Javier Pardo  Skoda  +1.42,0
8. A. Battistolli Skoda  +1.42,1

Lue myös nämä

 • Uusimmat