WRC-kuskille raju pettymys kotiradalla – voitto vaihtui hylkäykseen

Rallin MM-sarjasta tuttu Oliver Solberg oli tehdä voitokkaan paluun nuoruutensa lajin pariin.
Oliver Solberg
Oliver Solberg ehti jo juhlia voittoa Höljesissä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallissa rallia ajava Solberg ehti jo juhlia voittoa kotiradallaan Höljesissä rallicrossin EM-osakilpailussa, mutta kuohujuomat menivät ainakin siltä osin hukkaan. Solberg nimittäin hylättiin finaalin jälkeisessä tarkistuksessa kilpa-auton osan ylipainon vuoksi.

– Kyllä tässä sydän särkyy. Lopputarkistuksessa meidän automme pohjan suoja oli kolme kiloa ylipainoinen. Meidän automme oli koko viikonlopun liian painava, mutta sen katsottiin olevan ok, koska siitä ei tullut suoritushyötyä. Säännöt ovat sääntöjä ja ikävä kyllä meidän finaalisuorituksemme hylättiin, Solberg harmitteli.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun minut hylätään tuosta syystä. Onhan tämä valtava pettymys, mutta yritämme silti olla onnellisia meidän suorituskyvystämme tänä viikonloppuna. Pusketaan entistä kovempaa ensi kerralla.

Solberg joutui luovuttamaan voittopokaalin maanmiehelleen Anton Marklundille, joka nousi ykköstilalle. Marklund kisasi suomalaisessa SET Promotion -tiimissä ja ruotsalaisen Hyundai i20 Supercar kuului vielä viime vuonna Marcus Grönholmin johtaman GRX-tallin laivueeseen rallicrossin MM-sarjassa.

– Ei sitä koskaan haluaisi voittaa tällä tavalla. Olen todella pahoillani Oliverin puolesta, koska hän ajoi upean viikonlopun. Tiedän hänen tunteensa, koska menetin samalla tavalla ensimmäisen MM-osakilpailuvoittoni Norjassa vuonna 2017. Kaikesta huolimatta tämä oli meille tärkeä tulos sarjan pistetilannetta ajatellen, EM-sarjan kärkeen noussut Marklund totesi.

Toiselle tilalle Solbergin hylkäyksen myötä nousi ranskalainen Jean-Baptiste Dubourg. Norjalainen Andreas Bakkerud oli kolmas ennen Johan Kristofferssonia. Lajin puolustava maailmanmestari Kristoffersson kärsi finaalissa rengasrikon tippuen pois voittotaistelusta.

Höljesin EM-viikonlopun aikana lanseerattiin myös MM-sarja, mutta itse kisatoimiin ei vielä päästy. MM-sarja käynnistyy heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Saksan Nürburgringin radalta.

Katso alapuolelta Höljesin ”Magic Weekendin” parhaat palat.

Rallicrossin EM-sarja, Höljesin finaalin tulokset:

1. Anton Marklund  
2. Jean-Baptiste Dubourg      
3. Andreas Bakkerud 
4. Johan Kristoffersson
5. Oliver Solberg

Lue myös nämä