Mikkelsenillä tiukka tavoite MM-ralliin

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Andreas Mikkelsen ajaa tulevana viikonloppuna toisen MM-rallinsa Citroenin C3 WRC -autolla.

Mikkelsen debytoi Citroenin ratissa Sardinian MM-rallissa aiemmin tässä kuussa. Sardinian kisan jälkeen Citroen päätti väliaikaisesti hyllyttää Kris Meeken, mikä avasi toisen tilaisuuden norjalaiskuljettajalle.

Sardiniassa Mikkelsen pääsi vasta tutustumaan Citroenin kilpuriin, mutta kisan jälkeen hän testasi ajokkia kahden päivän ajan.

– Teimme autoon muutaman muutoksen ja nyt minulla on paljon parempi tuntuma ratin takana. Uskon, että pystyn ajamaan autoa siten kuin haluan, mikä tarkoittaa sitä, että pystymme taistelemaan kärkisijoista, Sardiniassa kahdeksanneksi sijoittunut Mikkelsen sanoo luottavaisena.

Mikkelsenillä on torstaina alkavasta Puolan MM-rallista huikeat muistot. Hän voitti kilpailun vuosi sitten Volkswagenilla ja sitä ennen hän ajoi rallissa kahdesti toiseksi.

– Puola on yksi suosikkikisoistani. Tiedän suurimman osan erikoiskokeista edellisiltä vuosilta, mutta osa pätkistä on uusia tänä vuonna. Kisasta tulee huikea haaste.

– Olen ajanut vasta yhden kisan uuden sukupolven autolla ja tiedän, että vauhti tuo oman haasteensa. Mutkiin pystyy tulemaan paljon kovemmalla vauhdilla kuin aiemmin ja ”downforcen” avulla mutkat pystyy ajamaan läpi kovempaa. Jos Puolassa haluaa päästä podiumille, sitä pitää lähteä jahtaamaan heti ensimmäiseltä pätkältä – ja niin aion tehdä, Mikkelsen täräyttää.

Mikkelsenin kisat Citroenilla ovat toistaiseksi jäämässä kahteen, sillä Citroen ei ilmoittanut norjalaista Suomen MM-ralliin. Lue lisää aiheesta täältä!

Mika Ojatalo

Lue myös nämä

  • Uusimmat