MM-rallissa debytoiva Lindholm: Auto on ihan pakasta vedetty

Emil Lindholm
Emil Lindholm kilpailee Puolassa etuvetoisella Ford Fiestalla.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm, 20, debytoi rallin MM-tasolla torstaina käynnistyvässä Puolan MM-rallissa. Lindholm ja hänen kartanlukijansa Tomi Tuominen osallistuvat juniorien JWRC-luokkaan M-Sportin etuvetoisella Ford Fiesta R2T -autolla.

Rallin MM-sarjan uusin suomalaiskuljettaja odottaa jo innokkaasti kilpailun alkua.

– Näimme automme ensi kertaa maanantaina. Se on täysin uusi yksilö, ihan pakasta vedetty. Toivotaan, että niin sanottuja lastentauteja ei esiintyisi. Pääsemme Tomin kanssa kokeilemaan ja testaamaan autoamme ennen rallia kertaalleen torstaina, jonka jälkeen starttaamme sillä kisaan, SM3-luokkaa johtava Lindholm sanoo.

Puolan MM-rallin tiestö on perinteisesti nopeaa ja kapeaa. Etenkin kahteen kertaan ajettavat erikoiskokeet kuluvat helposti puhki. Lindholm starttaa reitille lähtöpaikalla 45 ja lähtönumerolla 80.

– Reitti on haastava ja lähtöpaikkamme tuo mukanaan omat haasteensa. Nuottien kanssa saa olla tarkkana, sillä virhemarginaalille ei näillä teillä ole tilaa. En muista koskaan aikaisemmin sanellut nuotteihimme niin paljon täys ja täysmiinus -nuotteja kuin täällä. Tiet ovat nopeita, mutta jouhevia. Jos eteen tulee hitaampi mutka, niin se on todellakin sitten hidas.

Lindholmin ensisijainen tavoite on ajaa debyytissään ehjä, tasainen kisa ja maaliin.

– Maali on tavoitteena, sillä kokemusta esimerkiksi ennen Suomen MM-rallia varten olisi täältä tällä kalustolla hyvä jo saada. Toki vauhtiakin on tarkoitus pitää yllä. Tähtäämme siihen, että ajamme viikonlopun aikana ainakin yhdet luokkapohjat, Lindholm suunnittelee.

Puolan MM-rallin keskuspaikka on maan pohjoisosassa sijaitseva Mikolajki. Ralli alkaa torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Mika Ojatalo

Lähde: Emil Lindholmin tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat