Mikkelsen yllätti Saksassa – ”Ensi vuonna haluan taistella mestaruudesta!”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen ylsi toiseksi Saksan MM-rallissa. Kuva. Citroen Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjan Andreas Mikkelsen on tällä kaudella joutunut tyytymään jämäkisoihin, sillä lupaava rallikuljettaja on ajanut vain kolme kilpailua. Siitä huolimatta Volkswagenin ex-pilotti nappasi Saksassa Citroenilla komeasti kakkostilan kauden ensimmäisessä asvalttikisassaan WRC-autolla.

Suorituksen arvoa nostaa se, että Citroenin niin kutsutut ykkösnimet Kris Meeke ja Craig Breen ovat toistuvasti haukkuneet ranskalaisautoa huonoksi ajettavaksi. Kaiken kruunuksi Meeke tälläsi kisansa pilalle jo rallin avanneella yleisöerikoiskokeella. Toki Citroen vaikuttaa pelittävän juuri asvaltilla paremmin kuin sorakisoissa.

– Fiilis on kyllä mahtava. Kun näin säätiedotuksen rallia varten, niin ajattelin, että meillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Oli haastavaa startata niin takaa perjantaina. Nautin kuitenkin viinitarhapätkistä, Mikkelsen kommentoi FIA:n lehdistötilaisuudessa.

– Myös muut päivät olivat tietenkin vaikeita ja oli meillä pieniä virheitä. Lopulta yritys kuitenkin palkittiin ja saimme tämän kakkostilan. Se on hieno meille ja tietty myös tallille, norjalainen jatkoi.

Mikkelsen joutui yllättäen sivuun täydestä MM-kalenterista, kun Volkswagen vetäytyi viime kauden päätteeksi. Nyt norjalainen janoaa täyttä ohjelmaa ensi vuodeksi. Myös tämän kauden osalta Mikkelsen elättelee vielä toiveita, että pääsee WRC-auton rattiin.

– Tottakai toivon, että voin osallistua kaikkiin jäljellä oleviin kisoihin. Nyt kuitenkin tärkeintä on löytää ajopaikka, jossa voimme taistella mestaruudesta ensi vuonna. En tiedä, onko se Citroen vai joku muu.

Lue myös nämä